Breaking News

Kobanê’de bir haftalık çalışmalar değerlendirildi

KOBANÊ – Kobanê Kantonu, yürütme meclisi, meclise bağlı konseylerin başkanlarının katılımı ile haftalık olağan toplantısını düzenlendi. Toplantıda meclisin bir haftalık çalışmaları değerlendirildi.
Saygı duruşu ile başlayan toplantıda Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Bêrîvan Hesen açılış konuşmasını yaptı. Konuşmadan sonra Sosyal İşler Konseyi, Savunmak Konseyi, Din İşleri Konseyi, İçişleri Konseyi, Ekonomi ve Ticaret Konseyi, Gençlik ve Spor Konseyi ile Adalet Konseylerinin raporları okunarak çalışmalar değerlendirildi.
Sosyal İlişkiler Konseyi raporunda, rutin çalışmaların gerçekleştirildiği belirtilirken, yurttaşların yerleştirildiği kamplarda inceleme yapıldığı kaydedildi. Savuma Konsey raporunda YPG savaşçıları için eğitim devresi başlatıldığı vurgulanırken, savaş ceplerindeki durum değerlendirildi.
Yine Din İşleri Konsey raporunda Heci Reşid Camisinin onarıldığı ve çalışmaların sürüdüğü bildirildi. Ekonomi ve Ticaret Konsey raporunda ise Ticaret Odası kurmak için çalışmalara başlandığı belirtildi. İçişleri Konseyi raporunda ise Asayiş üyelerini artırılması için çalışma başlatıldığı belirtilirken, Celebyê köyünde bir asayiş merkezinin önümüzdeki günlerde açılacağı ifade edildi.
Gençlik ve Spor Konsey raporunda gençlere yönelik, spor dallarında eğitim vermek için spor hocaları yetiştirmek için eğitime başlandığı aktarıldı. Adalet Konseyi raporunda yeni bir mahkemenin kurulması için hazırlıklara başlandığı, asayiş üyelerinin eğitimine ilişkin de bir seminerin düzenlendiği belirtildi.
Toplantı yapılan planlama ve değerlendirmelerle son buldu.
(lg)
ANHA

No comments