Breaking News

YPG: 19 çete cenazesi elimizde!

HABER MERKEZİ – YPG, Kobani’de saldırı grşiminde buluan çetelere ağır darbe vuruludğunu ve 19 çete cenazesiyle çok sayıda cephanenin ele geçirildiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kobani ve Cizîr kantonlarında devam eden direnişe ilişkin detaylı bilgiler paylaşıldı.

DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 226. gününde devam ettiğini beliten YPG, Xan Meamed köyünde yaşanan çatışmaya ilşikin şu bilgileri verdi:
“Bugün sabah saatlerinde DAIŞ çeteleri Kobanê’nin güneydoğusunda bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimiz, Xan Memed köyüne saldırmak isteyen çete gruplarına sert yanıt vermiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çetelere ağır darbe vurulmuştur.
Bu alanda 16 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi de sağ olarak ele geçirilmiştir. Güçlerimiz her 16 çete cenazesini ve bu çetelerin kullandığı çeşitli çap ve markadaki 17 silahı mühimmatlarıyla birlikte ele geçirmiştir. Çete grupları aldıkları ağır darbe ardından alandan kaçmak zorunda kalmıştır.”
YPG açıklamasında gün öğlenden sonra Kobanê’nin güneyinde bulunan Metrês ve Ernê köylerine yönelik bir arama-tarama operasyonu düzenleyen YPG savaşçılarının, arazide daha önce çatışmalarda öldürülmüş bulunan 3 çete cenazesini bulduğu ve bu çetelerin üzerinde tüm mühimmat ve teçhizatlarıyla birlikte 2 adet M16 ve 2 adet kaleşnikof silahı ile 4 adet telsiz cihaz ele geçirdiği kaydedildi.
Bir askeri araç, içindekilerle birlikte imha edildi
Cizîrê Kantonu’nun batı sınır hattında çete grupları ile YPG savaşçıları arasındaki çatışmaların da devam ettiğini bildiren YPG Basın Merkezi, “Güçlerimiz dün gece Til Temir’e bağlı Til Mixas köyünde konumlanan çetelere yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.
Dün gece Til Berak’a bağlı Mişêrfa köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırı sonucunda çetelere ait askeri bir araç, içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.
(aç)
ANHA

No comments