Breaking News

‘Cizîrê Kantonu’nu DAIŞ’tan temzileyeceğiz!’

RIZGAR ADANMIŞ/ASYA İSMAİL
SERÊKANIYÊ – Cizîrê Kantonu’ndaki tüm direnişlere katılan ve şimdi Serêkaniyê direniş cephesinde yer alan YPG’li Aras Xanîka, Cizîrê topraklarını DAIŞ çetelerinden temizleyeceklerini söyledi.
2013 yılında YPG saflarına katılan ve Cizîrê’deki birçok farklı alanda direnişe katılan YPG’li Aras Xanîka, savaş cephesinde ANHA’ya konuştu.
İlk defa Til Elo direnişinde yer aldığını ve bunun kendisi için byük tecrübe olduğunu belirten Aras Xanîka, “Cezaa direnişinde de yer aldım. Serêkaniyê 1’inci ve 2’inci direnişinde, Til Xelef’in özgürleştirilmesi operasyonunda yerimi aldım. Katıldığım tüm bu direnişlerde hiç yaralanmadım” dedi.
Xanîka, YPG saflarına onur ve şerefini korumak için katıldığını ve üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek için çabaladığını söyledi.
Cizîrê Kantonu’nun neresinde DAIŞ çetesi varsa onları oradan çıkarıp atacaklarını kaydeden Xanîka, Rojava’da DAIŞ çetelerinin nefes almasına bile izin vermeyeceklerini belirtti.
Artık yeter!
Aras Xanîka, Serêkaniyê’de DAIŞ çetelerine karşı sürdürülen direnişi de şu sözlerle anlattı: “Nasıl ki, DAIŞ çetelerini Til Hemîs ve Til Berak’tan çıkarıp bölgeyi çetelerden arındırdıysak, tüm Cizîrê Kantonu’nu da özgürleştireceğiz. İşte bugün Serêkaniyê direniş cephelerinde tek bir çeteyi Rojava Kürdistanı’nda bırakmamak için yer aldım. DAIŞ çetelerinin topraklarımızı kirletmelerine artık izin vermeyeceğiz. O yüzden Artık yeter diyoruz!”
Kürt, Arap, Süryani ve Asuri halkına çağrıda bulunan Xanîka,  DAIŞ çetelerine karşı omuz omuza direnerek, onları bölgeden söküp süpürme mücadelesine tüm toplum kesimlerinin katılması ve toplumu bu insanlık düşmanlarından koruması gerektiğini belirtti.
(ad/aç)
ANHA

No comments