Breaking News

Deraa’da çatışmalar şiddetlendi

HABER MERKEZİ – Deraa kentine bağlı Sehim kasabasında muhalif gruplara bağlı birlikler ile DAIŞ çetelerine yakın sözde radikal islami gruplar arasında çatışma çıktı.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kendini muhalif olarak isimlendiren Yermük Şehitleri Tugayı’na bağlı grupların, dün akşam, Deraa kentine bağlı Sehim kasabasında DAIŞ çetelerine yakın radikal islamcı ‘Biruc El-İslam’ taburunun komutanını ve beraberindeki bir silahlı çeteyi yakaladığını ve bu durum üzerine her iki kesimin de Olağanüstü Hal ilan ettiklerini bildirdi.
Açıklamada çete komutanının salıverilmemesi üzerine bu sabah erken saatlerde her iki grup arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedildi. Ancak çatışmalara ilişkin somut bilgi verilmedi.
Deraa, Suriye’de halk devrim hareketinin ilk çıkış yeri olma özelliği taşıyor. Suriye devrimi hareketinin 15 Mart 2011’de başlaması ardından kısa sürede yüzlerce askeri tabur ve birlik ilan edildi. Her alanda, her kentte farklı isimlerle oluşan bu taburların büyük kısmı da kendini genel olarak Özgür Suriye Ordusu olarak tanımlıyor. Yalnızca Halep kentinde bile birbirinden ayrı ve çoğu zaman birbiriyle çatışan 50 askeri tabur bulunuyor. El-Nusra ve DAIŞ çetelerinin türemesi ardından bu taburların büyük kısmı da çetelerin denetimi alştına girmeye başladı.
(aç)

No comments