Breaking News

YPG: Kobani ve Til Temir’de 16 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Kobani’nin güneyinde Sirrîn yolu ve diğer iki alanda çetelerle yaşanan çatışmalarda 15, Til Temir’de ise bir çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi yazlı bir açıklamayla Kobani ve Cizîrê kantonlarında DAIŞ çeteleriyle yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi verdi.
YPG açıklamasında, Kobanê’nin güneyinde bulunan Dîkanê köyü ve çevresinde çete gruplarıyla YPG güçleri arasında çatışma çıktığı belirtilerek “Dün öğlenden sonra başlayan ve gece saatlerine dek süren şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 10 çete üyesi öldürülmüştür.
Büyük bir fedakarlık ve özveriyle mücadele eden bir yoldaşımız bu çatışma esnasında şehit düşmüştür” denildi.
Dün gece Sirîn yolu üzerinde YPG güçlerinin çetelere yönelik bir saldırı düzenlediğine yer verilen açıklamanın devamında, hareket halindeki bir çete konvoyunun hedeflendiği saldırıda 1 askeri araç ve 1 motorsikletin imha edildiği, 2 çete üyesinin de öldürüldüğü belirtildi.
Açıklamada, bugün sabah saatlerinde de çete gruplarının aynı cephede bulunan Metrês köyüne yönelik bir saldırı düzenlediği kaydedilerek “Güçlerimizin sert karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çete grupları kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alanda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.
YPG Basın Merkezi Cizîrê Kantonunda da YPG güçleri ile çete grupları arasında yaşanan çatışmaların devam ettiğini bildirdi.
YPG, “Dün gece Til Temir’e bağlı Til Hefyan köyünde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.
(aç)
ANHA

No comments