Breaking News

Cizîrê Eşbaşkanlığı YPJ’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

HABER MERKEZİ – Cizîrê Kantonu Eşbaşkanlığı Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) 2’inci kuruluş yıldönümünü katladı. Eşbaşkanlık, bu tecrübe ile Kürt kadınlarının tüm dünya kadınlarına öncülük ettiğini ve yollarını aydınlattığını kaydetti.
Cizîrê Kantonu Eşbaşkanlığı YPJ’nin kuruluşunun 2’ininci yıl dönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.
Eşbaşkanlığın mesajı şöyle:
“YPJ Rojava ve tüm Suriye’nin ilk kadın savunma gücüdür. 4 Nisan’da kurulan ve 2’inci yılına giren YPJ’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.
Kürt kadınları tüm alanlarda yürüttüğü siyasi ve askeri mücadele ile dünyaya örnek oldu ve bu eşsiz tecrübe ile bütün dünya kadınlarının yolunu aydınlatıyor ve onlara öncülük ediyor.
YPJ’nin oluşturulması tüm işgalciliğe ve gerici iktidar zihniyetine karşı bir devrimdir. Bu devrim kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi ışığında Arîn Mîrkan ve Bêrîvan gibi yüzlerce şehidin izini takip ediyor.
Tüm dünya kadınlarına sesleniyoruz, binlerce şehidin kanı var ve özgür iradesi ile oluşturulan bu güç içerisinde yerlerini alsınlar. Ancak örgütlü kadın gücü ile toplum kendini koruyabilir ve özgür yaşamın inşa gidebilir. Yine çetelerinin dünyanın her yerinde gerçekleştirdiği saldırılara karşı durmalıdırlar. Bu şekilde kadınlar Rojava devriminde ve devrim çağının öncüsü olarak gösterilir.
Cizîrê Kantonu Eşbaşkanlığı olarak özgürlük ve insanlık onuru için canını feda eden şehitler önünde saygıyla eğiliyoruz.
başarı ve gelişmesi umuduyla YPJ gücünün ahlaki toplum inşasını,  tüm inanç ve mezhebin adalet ve eşitlik temelinde gelişmesinin hedefliyoruz.
Selam olsun tüm dünya insanlığı ve özgürlüğü için savaşan ve direnen YPJ savaşçılarına. Selam olsun Şehit annelerine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a.”
(ad)
ANHA

No comments