Breaking News

DAIŞ Meryem El-Ezraa Kilisesi’ni de yıktı - Video

TIL TEMIR – Til Temir’e bağlı Asuri köyü Til Nesrî’de bulunan tarihi Meryem El- Ezraa Kilisesi’nin bir bölümü, DAIŞ çeteleri tarafından patlayıcı yerleştirilerek havaya uçuruldu.
Bölgedeki ANHA muhabiri Stalin Oso, Til Temir’in güney batısında yer alan Asuri köyü Til Nesrî’deki Meryem El- Ezraa Kilisesi’ne DAIŞ çetelerinin önceden yerleştirdikleri patlayıcıların bu sabah saatlerinde patladığını ve Kilisenin sol tarafının büyük oranda çöktüğünü bildirdi.
23 Şubat’ta Til Temir’in Asuri köylerinin bulunduğu Xabur bölgesine saldıran çeteler, yüzlerce Asuri yurttaşı kaçırıp onlarcasını da hunharca katlederken, Til Hirmiz köyündeki El-Reban Besiyo, Qebr Eş-Şamiyê köyündeki Mar Cercis Kilisesi ile Til Cizîrê köyündeki Mar Yonan kiliselerini kundaklayarak önemli bölümünü yaktı. Ayrıca Om El-Kêf köyündeki El-Qedîs Mar Toma Kilisesi’ni de havan toplarıyla hedef alarak tahrib etti ve Kilise’de büyük maddi hasar meydana geldi.
DAIŞ çeteleri, Hristiyan yurttşaların kutsal tapınaklarına saldırının yanında Til Temir kent merkezi’ndeki tek toplu namaz kılınabilen yeri olan Eyad Bin Xenem EL-Eşerî Camii’ni de havan toplarıyla hedef alarak önemli bölümünün yıkılmasına neden oldu.
(ekip/aç)
ANHA

No comments