Breaking News

YPG’li Çiya ve Amed toprağa verildi

AMED – Kobanê’yi çetelerden temizleme operasyonlarında yaşamını yitiren YPG savaşçıları Yusuf Eren (Sekvan Çiya) ile Nafis Katar (Rotînda Amed), binlerce kişinin katılımıyla Amed’de toprağa verildi.
Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı süren operasyonlarda yaşamını yitiren ve dün akşam saatlerinde cenazeleri Urfa’dan Amed’e getirilen YPG savaşçısı Yusuf Eren (Sekvan Çiya) ile Nafis Katar’ın (Rotînda Amed) cenazeleri, binlerce kişi tarafından Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi.
Cenazeye törenine, DBP, HDP, MEYA-DER, DİAY-DER, Barış Anneleri Meclisi ve KESK’li yöneticilerin de bulunduğu binlerce kişi katıldı. Akrep tipli zırhlı araç ve TOMA’ların yanı sıra onlarca çevik kuvvet polisinin ablukaya aldığı mezarlıkta morgdan alınan cenazeler, “Şehit namirin” sloganıyla camiye getirilerek burada dini vecibeleri yerine getirildi. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından tekrardan omuzlara alınan YPG savaşçılarının cenazeleri, binlerce kişi tarafından defnedilecekleri yere kadar getirildi. YPG bayrakları ile Kobanê direnişinde yaşamını yitiren savaşçıların posterlerinin taşındığı yürüyüşün ardından YPG savaşçılarının cenazeleri defnedildi.
Törende bir konuşma yapan MEYA-DER Eşbaşkanı Ayşe Dicle, ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu.
DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, “Şehitlerimizin uğruna bedenlerini feda ettikleri amaçlara ulaşana kadar mücadelemizi bırakmayacağız” dedi. Gençlerin Kürt halkı şahsında tüm Ortadoğu’yu özgürleştirmek için canlarını feda ettiğini belirten Şimşek, “Özgürlük sevdaları için canlarını feda eden bu gençlerimizin izinde yürüyeceğiz ve mücadelelerini başarı ile taçlandıracağız” şeklinde konuştu.
Defin işlemlerinin ardından YPG savaşçısı Yusuf Eren için Tamiran Yas Evi’nde kurulan taziyeyi kitlesel bir şekilde ziyaret etmek isteyen kişe, polis engeline takıldı. Halkın ısrarı üzerine yürüyüşe izin vermek zorunda kalan polis, taziyeye katılmak isteyen 6 genci gözaltına almak istedi. Kitlenin bu girişime tepki göstermesi üzerine polis gençleri serbest bıraktı. YPG savaşçısı Yusuf Eren için Temiran Yas Evi’nde, Nafis Katar için ise Hevsel Yas Evi’nde taziye açıldı.
KAYNAK DÎHA


No comments