Breaking News

YPG: Bir tepe özgürleştirildi, 17 çete öldürüldü

HABER MEKEZİ – YPG Basın Merkezi, dün gece çetelere yönelik düzenlenen saldırılar sonucunda, Til Temir ve Serêkaniyê’de 17 çete üyesinin öldürüldüğünü ve Fattun tepesinin çetelerden temizlendiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, Cizîre Kantonu’nun batı sınırlarında YPG güçleri ile çete grupları arasında yaşanan çatışmaların devam ettiğini duyurdu.
YPG açıklamasında, dün gece Til Temir’e bağlı Menacir köyü yakınlarındaki çetelere yönelik bir operasyon düzenlendiği, çetelerin elinde bulunan Fattun tepesine yönelik düzenlenen operasyonda şiddetli çatışmalar yaşandığı ve çatışmalar ardından çetelerin elinde bulunan tepenin özgürleştirildiği belirtildi.
YPG, çatışmalarda tespit edilebilen 16 çete üyesinin öldürüldüğünü ve çetelere ait 14,5 mm’lik bir doçka ve üzerinde monte edildiği zırhlı aracın da imha edildiğini açıklayarak “Güçlerimiz burada 4 cenazeyle birlikte çetelere ait 4 adet B7 roketatar, 4 adet kaleşnikof ve 3 adet BKC silahı ele geçirmiştir” dedi.
YPG açıklamasında ayrıca Serêkaniyê’ye bağlı Til Xenzir köyünde de çetelere yönelik bir saldırı düzenlendiğini ve saldırı sonucunda tespit edilebilen 1 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.
(ad)
ANHA

No comments