Breaking News

Kobanê de son durum

YPG/YPJ güçlerinin Kobanê içindeki ilerleşiyi ve kent dışında yer alan köylere düzenlediği eylemler sürüyor. YPG güçleri, Kobanê’de doğu cephesinde Sukul Hal, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde konumlanan çete gruplara yönelik saldırılar düzenledi. Bazı noktalar çetelerden geri alınırken, kuzeydoğu bölgesindeki çatışmalarda 9 çete öldürüldü.
ÇETELERDEN BAZI NOKTALAR GERİ ALINDI
YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 74’üncü gününde devam ettiğini belirtti. YPG/YPJ savaşçılarının kent içindeki ilerleyişi ve kent dışında yer alan köylere düzenlediği eylemlerin sürdüğünü de belirten YPG Basın Merkezi, “Dün gece doğu cephesinde Sukul Hal, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik saldırılar düzenlenmiştir. Belediye caddesinde çetelerin işgal ettiği bazı noktalar geri alınmıştır. Yine kentin kuzeydoğu bölgesinde de güçlerimiz hakimiyetini pekiştirmiştir. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda 9 çete üyesi öldürülmüş, çetelere ait 2 cenaze ele geçirilmiştir” dedi.
YPG ve YPJ güçlerinin bu alanlarda yaptığı arama-tarama faaliyetleri esnasında daha önce öldürülmüş olan 7 çete cenazesine ulaşıldığı bilgisini de paylayan YPG Basın Merkezi güney cephesinde ise dün gece bazı küçük çaplı çatışmalar yaşandığını belirtti. Çatışmanın sonuçlarının ise netleştirilemediğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Kobanê’nin 10 km kadar batısında bulunan Menicê köyü çevresinde üslenen çete gruplarına yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda tespit edilebilen 4 çete öldürülmüştür” dedi.

No comments