Breaking News

Gerdi: IŞİD’in Kobanê’den çekilmekten başka çaresi kalmadı

Kobanê Peşmerge Gücü Komutanı Ehmed Gerdi, kentin adım adım IŞİD’den temizlendiğini belirterek, ”Eskisi gibi iştahla saldıramıyor. Kente girenler de Kürd güçleri karşısında kendilerini savunamıyor. Geri çekilmeyi en iyi çözüm olarak görüyorlar” dedi.

Kobanê’de yaşanan son durum hakkında konuşan Kobanê Peşmerge Gücü Komutanı General Ehmed Gerdi, ”Peşmerge Güçleri’nin de savaşa katılmasıyla dengeler değişti. IŞİD’in top atışlarına bizde şiddetli bir biçimde cevap veriyoruz. Örneğin önceki gün top saldırısında bulundular. Bizde sert karşılık verip topçu bataryalarını vurduk. Dünden beri top atışı yapamıyorlar” dedi.

Kürd güçlerinin son bir kaç gündür kentin doğusunda ilerlediğini belirten Gerdi, şu ifadeleri kullandı:

”Güçlerimiz Kobanê’nin doğusunda bir kilometre kadar ilerleyerek bu bölgeyi teröristlerden temizledi. Kobanê temizleniyor. Teröristler eskisi gibi iştahla saldıramıyorlar. Kente girenlerde Kürd güçleri karşısında kendilerini savunamıyor. Geri çekilmeyi en iyi çözümolarak görüyorlar.”

Peşmerge Güçleri, YPG ve koalisyon güçlerinin Kobanê’deki savaşta koordineli hareket ettiğini söyleyen General Ehmed Gerdi şöyle dedi:

”Peşmerge ve YPG savaşçıları birlikte koordineli savaşıyor. Herkes kendi işini yapıyor. Peşmerge destek gücü olarak kentin savunması için ağır silahlar kullanıyor. YPG ise kendi silahlarıyla saldırı gücünü kullanıyor. Kürd güçlerinin moral ve manevi gücü çok yüksek.”

Son çatışmalarda ve koalisyon güçlerinin hava operasyonlarında bir çok IŞİD’linin öldürüldüğünü belirten Gerdi, ”Savaştaki dengenin Kürd güçlerinin leyhine dönmesiyle ziyanımızda azaldı. IŞİD ağır kayıplar veriyor. Harabelerin altında 207 IŞİD’linin cesedi kalmış. Yine 60’tan fazla cesed de Kürd güçlerinin eline geçmiş bulunuyor” dedi.

Kaynak: BasNews

No comments