Breaking News

Heyva Sor a Kurdistanê: Kobanê ve Şengal için herkes seferber olmalı

KÖLN -  Heyva Sor a Kurdistanê’nin Kobanê ve Şengal için başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Kürt yardım kuruluşunun başkanı Suat Yalçın, şimdiye kadar milyonlarca Euroluk yardımlarda bulunduklarını belirterek "halkımız seferberlik ruhuyla katılmaya devam etmelidir" dedi.

Merkezi Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW) bulunan Heyva Sor a Kurdistanê (Kürdistan Kızılayı) Kobanê ve Şengal ile dayanışma amacıyla başlattığı yardım kampanyasını aralıksız sürdürüyor. Avrupa genelinde devam eden kampanyaya dünya genelinde de katılanlar bulunuyor.
Heyva Sor a Kurdistanê Başkanı Suat Yalçın, amaçlarının Kobanê ve Şengal'e yardımda bulunmak olduğunu belirterek, şimdiye kadar milyonlarca Euroluk yardımda bulunduklarını bildirdi.
Suat Yalçın, 5 Haziran'da Rojava için başlattıkları kampanyanın daha sonuçlanmadan DAIŞ çetelerinin Şengal ve Kobanê'ye saldırmasıyla birlikte farklı bir boyuta taşındığını belirterek, “Bu saldırılardan dolayı halkımız mağdur oldu, yerlerinden göç etmek zorunda kaldı. Bundan dolayı acilen yiyecek, giyecek ve sağlık olmak üzere birçok malzeme gönderildi. 3 Ağustos'tan sonra Şengal için başlattığımız kampanya çerçevesinde 6 TIR yardım, 350 çadır Şengal dağına gönderildi. Yine Cizre Kantonunda Şengal Êzîdîleri için oluşturulan Newroz kampına 250 ton yiyecek, sağlık malzemesi ve ilaç dolu 8 ambulans gönderildi. Kuzey Kürdistan'da Êzîdîler için kurulan kampların ihtiyaçları karşılandı” dedi.
Şimdiye kadar Şengal ve Kobanê mağdurlarına milyonlarca Euroluk yardımlarda bulunduklarını kaydeden Yalçın, şu bilgileri verdi: “Kobanê ve Şengal'den gelen halkımız için Amed, Şırnak, Mardin, Suruç, Malatya ve Urfa'ya 850 çadır ve ihtiyaç malzemeleri gönderildi. Kobanê'ye 200 bin Euroluk malzeme alınarak gönderildi. Öte yandan Güney Kürdistan'daki Sülemaniye, Duhok ve Zaxo gibi kamplarda kalan Şengal Êzîdîleri için 150 bin Euroluk ihtiyaç mazamesi gönderildi. Şimdiye kadar toplam 1.825.000 Euroluk malzeme, 20 ton ilaç ve çok sayıda sağlık malzemesi ulaştırıldı. Yardımlarımız devam ediyor.“
'Kampanyaya katılım devam etmeli'
Avrupa genelinde başlattıkları kampanyanın devam ettiğinin altını çizen Suat Yalçın, “Avrupa'da halkımızın dışında Avrupa'daki kurumları da katmaya çalışıyoruz. Bu konuda ısrarlı çabalarımıza rağmen devlet kurumlarını bir türlü harekete geçiremedik. Bu da onların mensup oldukları devletlerin Kürtlere yaklaşımını gösteriyor. Ancak bizimle birlikte hareket eden yerel çapta örgütlü olan yardım kuruluşları da var. Yine Avrupa'daki Kürt kurum ve dernekleri de bizimle çalışıyor. Bu süreçte ciddi yardımlarda bulundular. Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Avrupa Êzîdî Dernekleri Federasyonu (FKÊ) ile Civaka İslami Kurdistan(CİK) bizimle paralel çalıştılar” diye konuştu.
Kampanyalarına Avrupa dışında Amerika, Kanada, Avusturalya Japonya, Filipinler, Gürcistan, Arabistan, Azarbeycan, Yeni Zellanda gibi ülkelerinde de katılımın olduğunu belirten Suat Yalçın, “Başlangıçta ağırlıklı olarak parasal yardım da bulunduk. İlaç ve sağlık malzemeleri göndermek bizim birincil görevimizdi. Ancak şu anda parasal yardımın dışında ilaç, giyecek, yiyecek gibi yardımları toplayacağız. Bu yardımları da kendi çalışanlarımızın aracılığıyla götürüp, dağıtıyoruz. Bunları kayıt altına alarak, belgeliyoruz” dedi.
Suat Yalçın, Avrupa'da yaşayan Kürt halkına şu çağrıda bulundu:“ Halkımız bugün birçok kampta zor koşullarda yaşıyor. Bu mağduriyet gün geçtikçe de artıyor. Sorunlar büyüyor. Önümüz kış, bundan dolayı birçok şeye ihtiyaç var. Bundan dolayı halkımız başlattığımız kampanyaya katılmada geri kalmamalı. Bu insanların bize ihtiyaçları var. Mutlaka herkesin yapabileceği birşey var. Çünkü oradaki insanların vereceğiniz en küçük bir yardıma bile ihtiyaçları var. Her Kürt çok iyi takip ediyor ve ihtiyaçları da biliyor. Halkımız, seferberlik ruhunu yitirmemelidir. Hem parasal, hem de ilaç ve hastane malzemeleri konusunda yardımda bulunmalıdır. “

No comments