Breaking News

Mürşitpınar YPG’nin denetiminde

KOBANÊ –Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelik DAIŞ çetelerinin Türkiye topraklarından başlattığı saldırının ardından çatışmalar sürüyor. “Güvenlik” gerekçesiyle Türk askeri tarafından boşaltılan Serxet ve Küçük Etmanek köylerinde çetelerin kapıya saldırmaları dikkat çekerken, YPG kaynakları kapının denetiminin kendilerinde olduğunu duyurdu.  Kentte doğu, güney, batı ve sınır kapısında 4 cephede çatışmalar sürüyor.

Sabah saat 05.00 sularında Türkiye tarafından geldiği belirtilen bomba yüklü bir araç Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinden Kobane'ye geçerken infilak etti. Aracın infilak etmesinin ardından ise DAIŞ çeteleri 4 koldan saldırıya geçti. Doğu, batı, güney cephelerinde ağır silah ve havanlarla saldıran çeteler, sınır kapısına yönelik ise Türkiye tarafından saldırı başlattı.
YPG/YPJ anında karşılık verdi
Mürşitpınar Sınır Kapısı'na çok yakın bir noktada bulunan Türkiye tarafındaki TMO'ya ait buğday filosunun etrafından yerleşen çetelerin Kobane'ye yönelik saldırdığı görüldü. Saldırılar YPG/YPJ güçleri anında karşılık verdi.
Köyler sivillere boşaltıldı ama DAIŞ’e serbest!
Yine daha önce güvenlik gerekçesiyle Türk askeri tarafından boşaltılan ve sürekli zırhlı araçlarla askerlerin 24 saat nöbet tuttuğu sınır kapısının Suruç tarafından kalan Küçük Etmanek ve Serxet köylerindeki cami ve bazı evlere yerleşen DAIŞ çetelerinin Kobane’ye saldırdığı görüldü. Bu durum, köylere DAIŞ çetelerinin nasıl yerleştiğine ilişkin dikkat çekici bir ayrıntı.
Asker müdahale etmiyor
Bir başka dikkat çekici durum ise sabah çatışmanın başladığı saatten itibaren bölgede Türk askerinin hareketliliği.  Urfa Valisi İzzettin Küçük’ün DAIŞ’ın Türkiye topraklarında olduğunu kabul etmesi ve zırhlı araçlarla sınıra yakın bölgede hareketli olan askerlerin Türkiye topraklarında saldıran çetecilere yönelik her hangi bir müdahalede bulunmadığı görülüyor.
Çatışmalar 6 saattir sürüyor
DAIŞ’ın kente yönelik 4 koldan saldırısı sürerken, doğu, batı ve güney cephelerinde ağır silahlar ve havan topları kullandıkları bildirildi. Özellikle Mürşitpınar Sınır Kapısı ve doğu cephesinde saldırı ve çatışmalar yoğunlaştı. Kobane’ye yönelik saldırılar yaklaşık 6 saattir devam ediyor. 
Öte yandan çetelerin Til Şeîr bölgesinde sivillerin bulunduğu alanların yakınlarına da havan topu attığı görüldü.
YPG açıklama yapacak
Saldırılara karşı YPG/YPJ savaşçıları büyük bir iradeyle karşılık veriyor.  Çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı konusunda YPG kaynaklarından bilgi alınamadı. Ancak ilerleyen saatlerde YPG yetkililerinin yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
(ekip/fk/aç)

No comments