Breaking News

Kobanê ve Serêkaniyê’de son durum

Kobanê’de çatışmalar devam ediyor. Sukul Hal, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde çete grupları ile YPG güçleri arasında dün gece saat 23:00 sularında başlayan çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etti. Serêkaniyê’de ise YPG güçlerinin güneybatı ve güneyinde başlattığı operasyon devam ediyor. YPG güçleri Menacir köyüne yönelik sızma girişiminde bulunan çeteleri geri püskürttü.
Yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi Kobanê’deki çatışmalar ve YPG güçlerinin Serêkaniyê’de çetelere yönelik başlattığı operasyona ilişkin bilgi verdi.
Çetelerin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla 15 Eylül’de başlattığı saldırıların 67’inci gününde devam ettiğini kaydeden YPG Basın Merkezi, çatışmaların kent merkezinde sürdüğünü belirtti.
“Doğu cephesinde Sukul Hal, Belediye caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında dün gece saat 23.00 sularında başlayan çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etmiştir” diyen YPG Basın Merkezi, Belediye Caddesi’nde YPG güçlerinin karşı saldırısı sonucunda çetelerin işgal ettiği bir noktanın kurtarıldığını, burada üç çetenin öldürüldüğünün tespit edildiğini kaydetti. Sukul Hal ve Azadi Meydanı çevresindeki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediğini de belirtti.
Güney cephesinde ise dün gece çete grupları ile YPG güçleri arasında yer yer çatışmaların yaşandığını vurgulayan YPG Basın Merkezi, bu alanda ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği bilgisini de paylaştı.
SERÊKANİYÊ’DEKİ OPERASYON YÜRÜYOR
YPG Basın Merkezi, YPG güçlerinin Serêkaniyê’nin güneybatı ve güneyinde başlattığı operasyonların da devam ettiğini duyurdu. YPG güçlerinin ilerleyişini durdurmak için çete gruplarının dün gece Serêkaniyê’nin 20 km güneyindeki Menacir köyüne yönelik sızma girişiminde bulunduğunu duyuran YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti: “Güçlerimizin sert karşılık vermesi üzerine alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmış ve çete grupları püskürtülmüştür. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüş, 7 çete de yaralanmıştır.
Bu çatışmalarda kahramanca savaşan bir yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.
Aynı gece, çatışma alanına yakın bir noktada DAIŞ çetelerinden oluşan 2 grup birbirini vurmuştur. Çete grupları uzun bir süre birbiriyle çatışmış, alınan bilgilere göre 5 çete üyesi ölmüştür

No comments