Breaking News

YPJ direnişi ezberleri bozdu

Yekîtiya Parastina Jin (YPJ), IŞİD’in Rojava’ya yönelik saldırıları karşısında tarihi bir direniş sergiliyor. YPJ’nin IŞİD çetelerine karşı direnişi devam ederken, Türkiye ve bölgedeki kadınlar da YPJ’ye destek ve dayanışma çağrıları yapıyor. Rojava Devrimi’nin kadın devrimi olduğuna işaret eden kadınlar, bu devrime her kesimden, her kimlikten kadınların destek olması gerektiğini, çünkü kadınların kendi kurtuluşlarının da Kobanê’deki direnişten geçtiğine dikkat çektiler. Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) üyesi Sevda Bayramoğlu, Rojava’daki devrimin varlığına işaret ederek, sosyal hayatın kadın perspektifi ile yeniden inşa edildiğini, yürütülen savaşın bu durumu ikinci plana atmadığını vurguladı.
Sabrımız kalmadı
Musa Anter’in kızı Rahşan Anter ise yıllardır dört parçada yaşayan Kürtlerin devlet politikaları ile ayrıştırılmak istendiğine dikkat çekerek, artık Kobanê ile Şengal’in Kürtlerin sınırı olduğunu, Kürdistan’ın dört parçasındaki Kürtlerin “siz ayrısınız” söylemlerine karşı aynı olduğuna dikkat çekti. Kobanê’de Kürt kadınlarının neler yapabileceğini gördükten sonra bir Kürt kadını olarak yaşadığı gururu anlatamayacağını ifade eden Anter, herkesin yapabileceği çok şeyin olduğunu belirterek, Kobanê’de direnen kadınların direnişi büyütmek için sınırın bu tarafında da kadınların mücadele etmesinin önemli olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin devlet tarafından manipüle edildiğine işaret eden Anter, devletin “biz istersek çözüm olur” söyleminin kendisini çok rahatsız ettiğini belirterek, “Bu onların tıpkı Mehter Marşı gibi, iki ileri bir geri, artık sabrımız kalmadı. Yapılması gereken şeyleri bir an önce yapın” şeklinde konuştu.
Kobanê tüm ezberleri bozdu
İMECE Kadın Sendikası’ndan Tülay Korktan da Kobanê’de kadınların tarihi yeniden yazdığını ve bu ezberi bozduğunu söyleyerek, “Kobanê’de yaşanan bir direniş var. Kadınların YPJ ile birlikte kendi birlikleri var. Oradaki kadın gerillalar sadece IŞİD’e karşı değil, yaşanan ataerkil sisteme karşı bir direniş sergiliyor. Bizim de bu direnişi sahiplenmemiz gerekiyor” dedi.

No comments