Breaking News

‘Çeteciler Türkiye sınırına girdi asker müdahale etmedi’

URFA – DAIŞ çetelerinin bomba yüklü araçla Türkiye sınırından Kobanê’ye saldırmasına şahitlik eden  görgü tanığı Salih Şahin, 18 çetecinin Türkiye sınırına geçtiğini, bu çetecilerden 10’unun Türkiye Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) girdiğini net bir şekilde gördüğünü belirterek, askerin hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığını söyledi.
DAIŞ çetelerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan bomba yüklü araçlarla Kobanê’ye saldırmasına ilişkin, Urfa Valisi, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile yaptığı görüşmede, çetelerin araçlarının Türkiye sınırlarında olduğunu teyit ederken, daha sonra Suruç BYEGM tarafından çetelerin Türkiye sınırlarında olduğu yalanlandı. Çetelerin saldırılarının olduğu sırada bölgeyi görebilen Küçük ve Büyük Etmanek köylerinin arasında bulunan görgü tanıkları için çetelerin Türkiye sınırları içinde Kobanê’ye saldırdığını ve Türk askerlerinin hiçbir müdahalede bulunmadığını doğruladı.
Sınırdaki Mehser köyünde yaşayan Salih Şahin isimli yurttaş, dün sabah Kobanê’nin doğusunda yoğun çatışmalar yaşandığını gördükten sonra Etmanek’e gittiğini belirterek, gördüklerini şöyle anlattı: “Etmane’e geçerken dürbünle baktım iki adet tank vardı ve doğrudan kapıyı vuruyordu. Bunların dışında aramızda 600 metrelik bir mesafe olan bir uzaklıkta dürbünle bakınca net bir şekilde 18 DAİŞ çetecisini net şekilde gördüm. Aşağı yukarı 50 metre uzaklıkta sınırda mayın sahasındaydılar. O alan Türkiye’ye ait ama mayın yok zaten. Daha sonra direkt TMO buğday depolarına gittiler. Daha ileri gidince 8 kişi demiryolunun orada bulunan köprüde kaldı ve 10 kişi TMO alanına geçti. Saat 07.30 -08.00 artık DAIŞ Türkiye sınırındaydı, askerler görüyordu ancak hiçbir şekilde müdahale etmedi onlar da tek sıra halinde kapıya doğru gittiler.”
‘DAIŞ olunca müdahale yok’
Askerlerin çeteleri net şekilde gördüğünü vurgulayan Şahin, “Ben ve DAİŞ arasında 600 metre bulunuyorsa ve görüyorsam asker net şekilde görüyordur. Çünkü onların arasındaki mesafe çok daha yakındı. DAIŞ’in zırhlı aracı vardı ve askerlerle onların arası en fazla 400 metredir”dedi. Asker DAIŞ ilişkisini daha öncede gördüğünü dile getiren Şahin, “3 gün önce de Zehvan köyündeydik. DAIŞ geldi. Oradaki arabalardan istediğini alıyor. Sınırdan giriyor. Askerler arasında 50-60 metre kalıyor askerin hiçbir tepkisi yok. DAIŞ söz konusu olunca müdahale eden yok” diye konuştu.
‘Asker müdahale etmedi’
Saldırının olduğu esnada Etmanek köyünde olan Mehser köyü muhtarı Abdurrahman Dursun da, “Bir patlama sesi geldi. Evden dışarı çıktığımızda tank yanıyordu. Demiryolundan 2 kişi Türkiye’ye doğru koşuyordu. Demiryolunu geçince yere yattılar ve yarım saat öyle kaldılar. Sonra TMO’ya doğru koştular. Oradaki köprüye varmadan uçak sesleri geldi ve uçak sesiyle birlikte hemen yere yattılar. DAIŞ’liyidiler çünkü orada başka kimse yok. Neden uçak sesi geldiğinde yere yatsınlar ki? Askerlerin müdahale ettiğini de görmedim” dedi. 
(ekip)

No comments