Breaking News

Doğu cephesinde YPG birçok noktayı geri aldı

KOBANÊ – YPG savaşçıları, Kobanê’de DAIŞ çetelerine yönelik dün etkili eylemler gerçekleştirerek birçok noktayı daha çetelerden geri aldı. Eylemlerde çok sayıda çete de öldürüldü.

Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, YPG savaşçıları dün gece Doğu cephesinde çetelere yönelik birkaç noktada eylem düzenledi.
Til Hacib köyü yolu ile Helinc-Şêx Çopan köyleri arasındaki yolda YPG güçlerinin çetelere yönelik gerçekleştirdiği ve çetelerin ölü ve yaralı sayısının öğrenilemediği eylemde çetelere ait iki araç imha edildi.
Kültür-Sanat Merkezi ve Belediye Sokağı’nda dün gece YPG savaşçıları gerçekleştirdikleri eylem sonucunda, daha once çetelerin işgal ettiği bazı noktaları geri aldı.
Eylemde ölü ve yaralı çete sayısı konusunda henüz somut bilgi alınamadı. Ancak yerel kaynaklar, Kobanê’nin güneydoğusundaki bu alanda eylemle birlikte çok şiddetli çatışmaların yaşandığını, gece yarısından sonra da 50 çete cenazesinin Til Ebyad’daki hastaneye kaldırıldığını belirtti.
Batı cephesinde Elbilûr ve Menazê köylerinde de çetelere eylem düzenlediği öğrenilirken eylemnin sonuçlarına ilişkin bilgi alınamadı.
Bu sabah saat 02:00’dan itibaren çeteler, yedikleri ağır darbeden sonra kent merkezine yönelik havan saldırısı başlattı. Şu ana kadar 8 havan topu kent merkezine isabet etti. Çetelerin, ayrıca 23’lük Doçkalarla kentin sivil yerleşim alanlarını hedef alarak taradıkları görüldü.
Uluslararası Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da kentin doğu cephesinde yer alan çete mevzilerine yönelik 3 hava saldırısı düzenledi. Ancak saldırının sonuçlarına ilişkin bilgi alınamadı.

No comments