Breaking News

DİDF’ten Kobanê’ye destek

RUHA -Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Almanya’da topladığı yardımları Suruç’a gelerek Rojava ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teslim etti.  Almanya DİDF Genel Başkanı Zeynep Sefariye Ekşi, “Ortadoğu’da insanlığın tüm ilerici değerlerini savunan Kobanê ile dayanışmak, ona destek olmak hepimizin görevidir” dedi.

DİDF Almanya’da topladığı yardımları Suruç’a gelerek HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Belediye Eş Başkanı Zuhal Ekmez ve Rojava ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkililerinden oluşan heyete teslim etti. DİDF heyetinde Müzisyen Mikail Aslan ve Hamburg Sol Parti Belediye Meclis Üyesi Deniz Çelik de yer aldı. DİDF heyeti adına konuşan Almanya DİDF Genel Başkanı Zeynep Sefariye Ekşi, Avrupa’da Kobanê ile dayanışmayı örgütlemeye çalıştıklarını belirterek, “Avrupa’dan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu mücadele Avrupa’da Kürt halkına ve mücadelesine bakış açısını da değiştirdi. Barbarlığa karşı insanlık değerlerini savunan Kobanê’nin başarısı tüm dünya halklarının başarısı olacaktır” diye konuştu. Kobanê emperyalistlerin bölge planlarını bozan, ona entegre olamayan bir örnek olduğunu ifade eden DİDF Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Avgan da, “Bu nedenle egemen güçler DAIŞ saldırılarına son ana kadar göz yumdular. Ortadoğu’da insanlığın tüm ilerici değerlerini savunan Kobanê ile dayanışmak, ona destek olmak hepimizin görevidir” dedi.
Kobanê için dayanışmaya ihtiyacın devam ettiğini belirten Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise, şunları söyledi: “Kobanê’de iki gerçeklik savaşıyor. Bir yanda saldırıya uğrayan, topraklarını ve insanlığın değerlerini savunan, direnen halk gerçekliği, diğer yanda bu gerçekliği yok etmeye çalışan barbarlar. Bu tarihe geçecek bir direniş. Hitler faşizmi Stalingrad direnişi ile yenildi, DAIŞ faşizmi de Kobanê’de yenilecek.”
Almanya’dan Kobanê’ye kızkardeşlik köprüsü
Öte yandan Kobanê ile kadın dayanışması kapsamında başlatılan Kız Kardeşlik Köprüsü’ne bir destek de Almanya’dan geldi. Göçmen Kadınlar Birliği’nin topladığı yardımları kadın birliği adına DİDF Genel Başkanı Zeynep Sefariye Ekşi, Suruç Belediye Eş Başkanı Zuhal Ekmez’e ulaştırdı. Savaşlarda en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü ifade eden Ekşi, “Bunu bilen göçmen kadınlar Dortmund’ta kapı kapı dolaştı. Kobanê’deki kadın mücadelesini anlattı. Biz Almanya’da kadın mücadelesini anlatmaya ve dayanışma sağlamaya devam edeceğiz. Kurulan kız kardeşlik köprüsünü büyütmeye de devam edeceğiz” dedi. Ekşi, Göçmen Kadınlar Birliği üyelerinin Kobanêli kadınlara yazdığı bir mektubu da iletti. Belediye Eş Başkanı Ekmez de, Kobanê için kadın dayanışmasının oldukça önemli olduğunu ifade ederken, Kobanê’de bir kadın devrimi yaşandığını söyledi.

No comments