Breaking News

Peşmergenin Başika Zaferi

Bugün (Pazartesi) sabah erken saatlerde IŞİD teröristleri tarafından Güney Kürdistan’ın Başika ilçesindeki Peşmerge güçlerine yönelik kapsamlı bir saldırı gerçekleştirildi.

Sabah 05:00 sularında başlatılan ani ve büyük ölçekli saldırıya anından karşılık veren Peşmerge güçleri ile IŞİD teröristleri arasında oldukça şiddetli çatışmalar yaşandı.

Peşmergenin güçlü ve kararlı savunması sonucu IŞİD teröristlerinin saldırıları bozguna uğratıldı ve ardından saldırı dirençleri kırılan teröristlere karşı Peşmerge güçleri tarafından güçlü bir karşı saldırı gerçekleştirildi.

Başika alanında bulunan ve telefonla saldırı hakkında Nerinaazad’a bilgi aktaran Peşmerge komutanı saldırı sonucu 21 IŞİD teröristinin ölü, 3’ünün ise sağ olarak ele geçirildiğini bildirdiler.

Peşmergenin kayıp vermediği ve sadece 1 hafif yaralısının bulunduğu çatışma sonrası IŞİD teröristlerine ait 2 Hammer marka cip ile bir pikabın da ele geçirildiğini ifade eden Peşmerge komutanı saldırının tamamen püskürtüldüğünü ve şu anda durumun stabil olduğunu söyledi.

Ninova Eyaletinin Musul Şehrine bağlı olan Başika ilçesi tarihi bir Asur kentidir. Asur dilinde “Aşıkların Evi” anlamına gelen “Bet” ile “Ashiqa” kelimelerinin birleşiminden oluşan Başika ilçesi sakinlerinin çoğunluğu Ezidilerden oluşuyor.

Nerinaazad Haber

No comments