Breaking News

Ciwanên Şoreşger öz savunma taburu kurdu

EFRÎN – Devrimci Gençlik Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger) özerk Efrîn bölgesinde YPG’ye destek amacıyla bölgedeki ilk öz savunma taburunu kurdu. Ciwanên Şoreşgerin ilk taburunda çok sayıda Arap genci de yer alıyor.

Rojava’da Kürt halkı, önderleri Abdullah Öcalan’ın çağrısı ardından yaşamını savaş koşullarına örgütlemeye başladı. Bu çerçevede Tevgera Ciwanên Şoreşger Efrîn bölgesinde ilk öz savunma taburunu kurdu.
''Şehîd Çekdar'' adı verilen Devrimci Gençlik Taburu’nda bögedeki kürt gençlerinin yanı sıra çok sayıda arap gencini de bünyesinde topladı. 42 kişiden oluşan öz savunma taburuna 10 gün once YPG güçleri tarafından silah eğitimi ve savaş taktikleri konusunda ders verilmeye başlandı.
Askeri eğitimin ardından bugün, düzenlenen askeri törenle Efrin özerk bölgesindeki ilk öz savunma taburunun kuruluşu ilan edildi.
Şehit Rıfat Merkezi’nde gerçekleşen askeri tören devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyula başladı. Ardından Efrîn bölgesi YPG askeri Meclisi üyesi Sîdar Efrîn bir konuşma yaparak YPG’ye destek olak amacıyla tabor kuran gençleri selamladı.
Efrîn konuşmasında, YPG güçlerinin her zaman ve her koşulda bölgeyi savunacağını belirterek bu konuda verdikleri sözün gereğini yerine getireceklerini kaydetti. Konuşma ardından tören sona erdi.
Kurulan öz savunma taburuna ilişkin ANHA’ya konuşan Tevgera Ciwanên Şoreşger yönetiminden Erdal Cûdî, kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısını kendilerine talimat olarak gördüklerini, bu temelde YPG denetiminde faaliyet yürütecek olan gençliğin öz savunma gücünü oluşturduklarını ifade etti. Cudî, kurdukları öz savunma taburuyla bölgelerini tehdit ve saldırılardan korumak, bununla da YPG’ye destek olmak amacında olduklarını kaydetti.
Taburda yer alan Ciwanên Şoreşger üyesi Arap genci Mihemed Heşîşo, YPG’nin tüm etnik ve dini yapıları koruduğunu kendi gözleriyle gördükten ve Ciwanên Şoreşger bünyesinde de diğer halklara farklı bir yaklaşım olmadığına bizzat tanık olduktan sonra gençlerin kurmak istediği öz savunma gücünde yer almaya karar verdiğini söyledi.
Kürt gençleri Ehmed Şêxo ve Hogir Efrîn de gençliğin öz savunma taburuna katılmış olmaktan büyük gurur duyduklarını ve YPG’yle yan yana halkı ve bölgeyi korumaktan onur duyacağplarını ifade etti.
Bölged ilk öz savunma taburunu kuran gençler, yurt dışına kaçan tüm gençleri de ülkeye dönerek topraklarını ve halkı savunmaya çağırdı.
 (aç)

No comments