Breaking News

Celewla’da görevini tamamlayan gerilla birliği Kerkük’e gitti.

Celewla ve Sadiye ilçelerini kurtarma operasyonuna katılan HPG gerillaları, buradaki görevlerini tamamladıktan sonra Kerkük bölgesine gitti.

HPG Mahmur-Kerkük Cephesi Komutanı Agid Kelar, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) isteği üzerine Celewla ve Sadiye ilçelerini kurtarma operasyonlarına katıldıklarını söyledi.

Operasyonda HPG birliğine, Celewla ilçe kapısını savunma ve Elwa kasabasını kurtarma görevi verildiğini belirten gerilla komutanı Kelari, ”Celewla’daki görevimizi başarıyla yerine getirdik. IŞİD’i işgal ettiği bölgelerden çıkardık. Gerilla arkadaşlarla Şêrwan Kalesi’nde son hatıra fotografımızı da çektik. Şimdi de Kerkük bölgesine gideceğiz” dedi.

Agid Kelar, Peşmerge güçlerine destek olmak için Kerkük bölgesinde iki gündür çatışmaların yoğun olduğu Dubiz’deki Til Werid cephesine gideceklerini aktardı.

Geçtiğimiz hafta Peşmerge Güçleri, Irak ordusu ve Şii gönüllü milislerin katılımıyla Güney Kürdistan’ın güneydeki son toprakları olan Celewla ve Sadiye ilçelerine yönelik bir operasyon gerçekleştirilmiş, HPG’ye bağlı bir gerilla birliği de operasyonda yer almıştı.

Kaynak: Basnews

No comments