Breaking News

YPG Mürşitpınar saldırısını kırdı

KOBANÊ  –Kobanê’de başlayan çatışmalar, yer yer devam ediyor. Yaklaşık 6 saat süren çatışmaların ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda çeteler geri püskürtüldü.  Ancak halen DAIŞ çeteleri TMO’da bulunuyor. Türk askeri ise hala müdahalede bulunmadı.
Kobanê’de sabah saatlerinde DAIŞ’ın Türkiye tarafından gelen bombalı araçla yaptığı saldırının ardından başlayan yoğun çatışmalar yaklaşık 6 saat aralıksız sürdü. DAIŞ çetelerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı ele geçirmek için yaptığı saldırı YPG/YPJ savaşçıları tarafından geri püskürtüldü. Geri püskürtülen çetelerin halen TMO’nun buğday ofisinde bulundukları bildirildi.
Türkiye tarafından tank ve zırhlı araçların filonun çevresine gönderildiği öğrenilirken DAIŞ çetelerine yönelik Türk askeri tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadığı belirtildi
DAIŞ çetelerinin ele geçirme girişiminde bulunduğu Sınır Kapısı’nın denetimi, tamamen YPG’nin elinde bulunuyor.
Kobanê’nin güney ve batısında çatışmalar yer yer devam ederken, doğusunda ise yoğun şekilde devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren kente yönelik çetelerin yoğun havan saldırıları düzenlediği haber alındı.
Kentin çevresindeki cephelerde DAIŞ çetelerine ait noktalar ise sabah saatlerinden bu yana Koalisyon Güçleri’ne ait uçaklarca bombalandı. Kobanê semalarında hava hareketliliği hala sürüyor.
Öte yandan sınır hattının Suruç tarafında bulunan Boyde köyü ve Etmanak köyü arasındaki yaklaşık 10 Km’lik bölge Türk askerleri tarafından kapatıldı. Askerler zırhlı araç ve panzerlerle yurttaşların geçişini engelliyor.
Yine Kobanê’ye yönelik çete saldırılarının başladığı ilk günden itibaren Suruç'un Edmanek köyü yakınlarında basın mensupları için Başbakanlık Basın Enformasyon Müdürlüğü tarafından oluşturulan basın tepesi ‘güvenlik ‘ gerekçesiyle boşaltıldı.
(ekip/fk/aç)

No comments