Breaking News

DAIŞ çeteleri gazetecilere havanla saldırdı!

RUHA – Gazetecileri “kendilerini güvende hissetmesinler” diye tehdit eden DAIŞ çeteleri, Kobanê’nin doğu cephesinden, Suruç’un Edmanek köyünün karşısında bulunan basın tepesindeki gazetecileri hedef olarak havan topu attı.

70 gündür süren Kobanê direnişini takip etmek için Suruç’un Edmanek köyü yakınlarında basın mensupları için Başbakanlık Basın Enformasyon Müdürlüğü tarafından basın tepesi oluşturulmuştu. Kobanê’nin tam karşısında Mürşitpınar sınır kapısına yakın olan tepede gazeteciler direnişin ilk gününde bu yana bulunuyor. DAIIŞ’lı çeteler birkaç gün önce twitter hesabından burada bulunan gazetecileri tehdit ederek, “Basın bir yere toplanmış kendini güvende hissetmesinler” demişti. Bu gün basın tepesinin bulunduğu bölgeye çeteler tarafından hedef gözetilerek havan topu atıldı. Şans eseri ölü yada yaralının olmadığı saldırıda havan topu tepenin yüz metre batısına düşerek büyük bir gürültüyle patladı.
Havanlar danışıklı mı atılıyor?
Öte yandan basın tepesine an yakın köy olan tam karşısındaki Edmanek köyü Türkiye askeri tarafından boşaltılmıştı. Daha öncede askerin boşalttığı Zehwan, Kobanê Serxet köylere ve köylerin yakınlarına DAİŞ tarafından havan topları atılmıştı. Son olarak Edmanek’in boşaltılmasının ardından gelen çete saldırısı akıllara ‘danışıklı mı hareket ediliyor?’ sorusunu getirdi.
Yine Türkiye’nin sınırda 10 Km’li ‘güvenli bölge’ oluşturma talebi ve bununu uluslararası alanda kabul görmemesi danışıklı hareket ediliyor iddialarını güçlendiriyor.
(ekip/fk/aç)

No comments