Breaking News

Kobanê Yönetiminden insani koridor ve ağır silah yardımı çağrısı

HABER MERKEZİ – Kobanê Kanton Yönetimi, DAIŞ çetelerine karşı üçüncü ayına giren tarihi direnişte YPG güçlerinin çok önemli başarılara imza attığını, ancak kentte ve sınır bölgesinde binlerce sivil insanın yaklaşan kış mevsimine rağmen halen DAIŞ terörünün tehdidi altında yaşamak zorunda olduğuna dikkat çekerek, uluslararası topluma ve Koalisyon güçlerine sivil halkın yaşamsal ihtiyaçları için insani koridor açılması ve çetelerin tümden kentten sökülüp atılarak Kobanê halkının topraklarına geri dönebilmesi için direnişçilere ağır silah yardımı yapmaları çağrısında bulundu.
Kobanê Kantonu Yönetimi, yazılı bir açıklama yaparak 70 gündür kesintisiz devam eden Kobanê direnişinin ulusal ve uluslararası alanda çok önemli kazanımlara yol açtığını, çeteleri önemli oranda kırdığını, ancak kentin ve sivil hakın halen DAIŞ çetelerinin saldırı tehdidi altında bulunduğunu belirtti. 
Açıklamada, sivil halkın bu tehditten tamamen kurtarılması ve çetelerin kent merkezi ve etrafından sökülüp atılması, yine göçeden halkın güven içinde kente geri dönmesinin sağlanabimesi ve yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması için tüm uluslararası topluma ve başta da Uluslararası Koalisyon güçlerine çağrıda bulunarak insani gereksininmler için bir güvenli koridor açılmasını ve Kobanê direnişçilerine ağır silah yardımında bulunmasını tale petti.
Kobanê Kanton yönetimi tarafından yayınlanan yazılı açıklama şöyle:
"Kobanê direnişi büyük kazanım ve başarılarıyla üçüncü ayında da devam etmekte, DAIŞ teröristleri ve destekçilerinin temsil ettiği karanlık güçlere karşı kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Kobanê direnişinde başarılanı, kıyaslanamayacak imkanlara sahip olan çok daha büyük kent ve şehirler başaramamıştır. Bu direniş, tüm dünyaya direniş ruhu ve insanlık değerlerine ve prensiplerine sağlam inancın en ağır silahlara karşı bile durup başarılı olabileceğini ispatlamıştır. Yine Kobanê’de yaşayan tüm oluşumların siyasi ve sosyal-toplumsal çalışmalarını demokratik dayanışma ve işbirliği içinde, eşit ve özgür iradesine dayalı olarak yürütebileceğini ve bunda tutarlı olduğunu da göstermiştir. Tüm bu değerleri korumak uğruna toplumun bir bütünen direnerek karşıt güç, örgüt ve kesimlerin yönelimleri karşısında asla amaçlarından ve kutsal davasından geri adım atmayacağı herkesçe görülmüştür.”
Kobanê, tereddütsüz canlarını feda etme pahasına kahramanlık destanları yazan YPG/YPJ savaşçıları sayesinde teröre karşı en gerçek uluslararası cephe haline gelmiş, DAIŞ çeteleri ve destekçilerine karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyonun da bir parçası olmuştur. Bu gerçeklik, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyonun direnişe destek vermesine ve peşmergelerin ilk defa Güney Kürdistan’dan Türkiye sınırlarını kullanarak Kobanê’ye geçmesine yol açmıştır.
Bu direniş, uluslararası karar mekanizmalarını harekete geçirerek kürt halkının haklı davasının resmi tutanak ve yazışmalara geçirilmesini sağlamıştır.
Tüm bunların yanında halkların özgür iradesine karşı olan karanlık güçler, kendi cephelerinden Kobanê’ye yapılan yardımları ve bu konudaki çabaları engellemek için tüm yol-yöntemlere başvurarak tüm imkanlarını buna seferber etmekte, asılsız itham ve suçlamalarla Kobanê direnişinin önemini azaltarak tüm gözleri başka bir noktaya kaydırmaya çalışmaktadır.
Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi olarak kahraman direnişçilerimizin başarılarını kutluyoruz. Yiğit duruşlarını çok değerli buluyoruz.
Öte yandan, çete gruplarının aralıksız top saldırılarından dolayı kent merkezine ve sınır boylarındaki köylere sığınsmış olan sivil yurttaşlarımıza dönük çete tehdidi ve tehlikesi de devam etmekte ve DAIŞ çetelerinin elinde halen kentin mahallelerini hedef alıp tahrip edecek, yıkacak ağır silahlar bulunmaktadır. Çetelere çevre kasaba ve kentlerden sürekli yardım ve takviye güç gelebilmektedir.
Bu yüzden başta uluslararası Koalisyon güçleri olmak üzere tüm uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler gözetiminde Kobanêye gıda, çocuklar için mama, süt, ilaç, kışlık ihtiyaçlar vd.nin alana geçirilmesini sağlayacak bir insani koridor açılmasını; DAIŞ çetelerinin ağır silahlarını etkisiz kılmak, çeteleri kent merkezi ve bölgeden tümden çıkarıp bu topraklara güven ve istikrarı yeniden kazandırmak, bu temelde sivil halkın yurtlarına geri dönüşlerini sağlamak için Kobanê direnişçilerine etkili ağır silah ve cephane yardımında bulunmaya çağırıyoruz.
 (aç)

No comments