Breaking News

Kobanê ve Til Koçer’de son durum

Kobanê’de 69’uncu günde çatışmalar devam ediyor. DAİŞ çeteleri başta Rakka olmak üzere, çeşitli merkezlerden yaptıkları cephane ve güç takviyesi ile yeni saldırı hazırlıkları yaparken, YPG güçlerinin direnişi de devam ediyor. Serêkaniyê’de ise, çetelerin iki bombalı saldırısı girişimi boşa çıkarıldı. Til Koçer yakınlarındaki Hireşiyê köyü de çetelerde temizlendi.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi DAİŞ çeelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 69’uncu gününde devam ettiğini belirtti. Çetelerin başta Rakka olmak üzere, çeşitli merkezlerden yaptığı cephane ve takviye güç ile yeni saldırı hazırlıkları yaptığını belirten YPG Basın Merkezi, “Çetelere karşı güçlerimizin tarihi direnişi devam etmektedir” dedi.
DOĞU CEPHESİNDE ÇATIŞMA
Doğu cephesinde çete grupları ile YPG güçleri arasında küçük çaplı çatışmalar yaşandığını kaydeden YPG Basın Merkezi, şunları belirtti: “Çatışmalarda çetelere ait bir araç imha edilmiş, 2 çete öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır.
Kentin güneybatı ucunda bulunan Medcene bölgesinde konumlanan çete gruplarına yönelik eylemler de sürmektedir. Bu alanda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür.
Mineza, Izea ve Aliplur köyleri çevresinde konumlanan ve kente yönelik havan atışları düzenleyen çetelere ağır silahlarla karşılık verilmiştir.
Kobanê direnişine coşku ve moraliyle güç katan, kenti ve halkımızı savunma görevini eksiksiz yerine getiren bir yoldaşımız dün yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.”
SERÊKANİYÊ’DE BOMBALI ARAÇ SALDIRISI BOŞA ÇIKARILDI
YPG Basın Merkezi, Serêkaniyên’nin güney ve güneybatısında yürütülen operasyon kapsamında oldukça geniş bir alana yayılan YPG güçlerine çete grupları tarafından saldırılar düzenlendiğini kaydetti.
“Bugün sabah saatlerinde çete gruplarının Menacir köyü yakınlarındaki iki ayrı noktaya yönelik düzenlemeye çalıştığı bombalı araç saldırısı güçlerimizin erken müdahalesiyle boşa çıkarılmıştır. Her iki araç da uzakta patlatılarak imha edilmiş, araçlardaki 2 çete üyesi de öldürülmüştür. Saldırı sonucunda 2 YPG savaşçısı ve 2 sivil yurttaşımız yaralanmıştır” diyen YPG Basın Merkezi, saldırı ardından çete gruplarının konumlandığı bir bir noktaya yönelik YPG güçleri tarafından bir eylem gerçekleştirildiğini belirtti. Bu eylemde bir çetenin öldürüldüğünün tespit edildiğini de kaydetti.
HİREŞİYÊ KÖYÜ ÇETELERDEN TEMİZLENDİ
YPG Basın Merkezi, çetelerin Til Koçer’in güneybatısında bulunan Samiriyê köyüne Irak  sınırından sızarak bir saldırı düzenlendiğini ifade etti. YPG güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıyla bilikte alanda iki saat boyunca şiddetli çatışmalar yaşandığını da duyuran YPG Basın Merkezi “İntihar saldırısı düzenlemeye çalışan bir çete, vurularak öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda toplam 6 çete üyesi öldürmüş, 3 çete de yaralamıştır. Güçlerimiz, çetelere ait Hammer tipi zırhlı bir aracı ele geçirmiştir.
Çete saldırısını püskürten güçlerimiz, Samiriyê köyünün güneyinde bulunan ve çetelerin konumlandığı Hireşiyê köyünü de çetelerden kurtararak özgürleştirmiştir.
Çete saldırısının boşa çıkarılmasında önemli rol oynayan ve fedaice savaşan 1 yoldaşımız bu alanda şehadete ulaşmıştır” dedi.

No comments