Breaking News

Arap gençleri YPG çatısı altında örgütleniyor

SERÊKANİYÊ – YPG saflarında örgütlenen Arap gençleri, Serêkaniyê’de kurulan askeri taburlarda örgütleniyor. Çetelerin çıkarmak istediği Arap–Kürt savaşına en büyük cevabı YPG saflarına katılarak veren Arap gençlerinin savunma güçlerine katılmasının nedenlerine dikkat çeken Serêkaniyê YPG Askeri Konseyi Üyesi Rezan İbrahim, “Rojava Kürdistanı’nda Enternasyonal bir duruşla bu topraklarda yaşayan tüm halkları, farklılıkları ile birlikte kabul etmek YPG’nin sorumluluğudur” dedi.
Rojava’da halkların özgür geleceğinin teminatı olan YPG güçlerine son dönemlerde Arap gençlerinin yoğun katılımı dikkat çekiyor. Rojava halklarının özgür ve birlikte bir yaşam sürmesi için DAIŞ çetelerine karşı çatışmaların yoğunlaştığı yerlerden biri olan Cîzire kantonu kenti Serêkaniyê’de çıkarılmak isteği Kürt–Arap savaşına ise geçit verilmiyor. Rojava topraklarında yaşayan tüm halkların eşit ve özgür yaşamını esas alan YPG’ye artan katılımlar halklar üzerinde yürütülen tüm politikaları da boşa çıkarıyor. Kürt, Arap, Türkmen, Çeçen, Süryani ve Çerkezlerin ortak cephede buluştuğu YPG saflarında yerlerini alan halkların en büyük düşmanı ise topraklarını işgal etmek isteyen DAIŞ çeteleri. YPG’nin, çetelere karşı yürüttüğü savaşta yerlerini almak isteyen Arap gençleri için Serêkaniyê’de taburlar kuruluyor. Arap gençleri için YPG çatısı altında kurulan taburlardan sorumlu olan Serêkaniyê YPG Askeri Konsey üyesi Rezan İbrahim, uzun bir süreden bu yana Arap ve Çeçen gençleri başta olmak üzere bir çok halktan insanın YPG saflarında yer almaya başladığını söyledi. Arap gençleri için yeni taburlar kurarak eğitimler verdiklerini belirten İbrahim, YPG’nin halkların üzerinde uygulanan kirli politikaları yıktığını ve ön yargıları kırdığı için yoğun bir katılım sağladığını ifade eden İbrahim, “Biz her şeyden önce halkların kardeşliği ve eşitliğini savunan bir askeri gücüz. Herkesi bu toprakların ortak yaşayanları olarak görerek hiçbir ayrımcılığa geçit vermedik. Herkesin bu gücü sahiplenmesinin de bu şekilde gerçekleştirmesini esas aldık. Çünkü özgür bir yaşamın yolu bu ilkelerden geçiyor” dedi.
‘Baas rejimi ve DAIŞ, Kürt – Arap savaşı çıkarmak istiyordu’
Başta Arap gençlerinin YPG’ye olan katılımın önemli nedenlerine işaret eden İbrahim, savunma gücü olan YPG’nin halklara güven verdiğini ve bunun için söylemlerini aynı şekilde pratikleştirdiği için katılımların olduğunu söyledi. YPG’nin Rojava’da işgalcilere karşı verdiği savaşın halkların kendilerine olan bağlılığının temelini oluşturduğunu ifade eden İbrahim, “Biz güven inşa ettik. Yüzyıllardır oluşturulmak istenen ‘Arap ve Kürt halkı düşmandır’ yanılgısını yıkmaya başladık. Bunun geçerli olmadığını sadece söylemle değil pratiklerimizle ortaya koyduk” diye konuştu. Kürt ve Arap halkları arasında başta Baas rejimi ve DAIŞ’in büyük bir düşmanlık yaratmaya çalıştıklarına dikkat çeken İbrahim, tarihi bir yanlışın uygulanması için büyük çabaların bu güçler tarafından sarf edildiğini kaydetti. Kürt halkını Kürdistan’da yaşayan tüm halklar ile düşman etmek için işgalci güçlerin politika izlediğini belirten İbrahim, “Suriye’de Kürt halkına karşı düşmanlar yaratmak için tüm güçler devreye girdi. Ama YPG’nin uzun bir süredir burada verdiği mücadele ve kazanımları bunun uygulanamayacağının göstergesi oldu. Halklara Kürtleri bir öcü olarak göstermeye çalıştılar ama verilen mücadele sonucunda Kürt halkı tanındı ve bunun böyle olmadığı ortaya çıktı” dedi.
‘Rojava Kürdistan’ında Enternasyonal bir duruş var’
YPG’nin bulunduğu bölgelerde uyguladığı eşitlik ilkesinin tüm algıları değiştirdiğini söyleyen İbrahim, Arap gençlerine özellikle uzun bir süreden bu yana Kürt halkına düşmanlık beslemeleri için politikalar uygulandığını ifade etti. Gençlerin körleştirilmeye çalışıldığını ve cahil bırakılarak Kürt halkına karşı savaşması için çabaların bazı güçler tarafından geliştirildiğini belirten İbrahim, “YPG sadece Kürtlerin değil, adından da anlaşılacağı gibi halk savunma birlikleri olarak bu topraklarda yaşayan halkların savunmasını esas alıyor. Gücünü de halklardan alıyor. Rojava Kürdistan’ında Enternasyonal bir duruş ile bu topraklarda yaşayan tüm halkların farklılıkları ile birlikte onları kabul etmek YPG’nin sorumluluğudur” şeklinde konuştu. Arap gençlerinin YPG saflarına katılmasının uygulanmak istenen tüm kirli politikaları ve sistemleri boşa çıkardığının altını çizen İbrahim, oluşturulan Taburların eğitiminde özellikle bu konuların üzerinde durulduğunu ve bir zihniyet değişimine öncülük edildiğini belirtti. Son oluşturulan Arap gençlerinin Taburunda şu ana kadar 30 gencin katıldığını ve bu sayının arttığını söyleyen İbrahim, talep olması dahilinde yeni devreler açarak taburların kurulması için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.
Kardeşlik için YPG saflarına katıldı
Kurulan Arap taburunda yer alan Basel Kleşo isimli Arap genci, Arap halkı ile Kürt halkının geleceğinin ortak olduğunu ve hiçbir ayrım yapmadan yaşamak için YPG saflarında yerini aldığını belirtti. DAIŞ çetelerinin en büyük düşmanları olduğunu ve halkların düşman olmadığının altını çizen Arap genci Kleşo, “Aynı cephede yer alarak bu çeteleri topraklarımızdan çıkaracağız. Arap ve Kürt halkı arasında hiçbir fark yoktur. Kardeşlik duygusu taşıyarak YPG safında yer alıyorum” diye konuştu.
Çetelerle savaşta hayatını kaybeden Kürt gencinin kod ismini alan Arap: Şahos
Aynı tabur da yer alan bir başka Arap genci YPG’li Şahos Arap ise, YPG’ye katıldığında ilk işinin geçtiğimiz ay çeteler ile çıkan çatışmada yaşamını yitiren Kürt genci YPG’li Şahos’un ismini almak olduğunu söyledi. YPG’nin yanında yer alarak namus ve topraklarını koruma kavgası verdiğini kaydeden Şahos, “Özellikle çeteler Kürt ve Arap halkını karşı karşıya getirmek için uzun bir süredir çabalar harcıyor. Ben de YPG’nin yanında yer alarak bu ‘fitne’ye karşı çıkıyor ve topraklarımı savunuyorum” şeklinde konuştu. YPG saflarında yer alarak çıkarılmak istenen Arap-Kürt savaşına bir cevap verdiğini söyleyen YPG’li Şahos, YPG içinde hiçbir halk ve inancın ayrımcılığa uğramadığını gördüğünü sözlerine ekledi.
İSMAİL ESKİN-ALİŞÊR İSMAİL
(aç)





No comments