Breaking News

IŞİD'e karşı 15 yeni hava saldırısı düzenlendi

ABD ve koalisyon güçleri, son 3 gün içerisinde Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik 15 hava saldırısı düzenledi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ordusu 26-28 Kasım günlerinde bombardıman uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'de IŞİD militanlarını hedef alan 2 hava saldırısı düzenlerken, Irak'ta da aynı zaman dilimi içerisinde ABD ve partner ülkelerin ordularına ait savaş ve taarruz uçakları ile insansız hava araçları IŞİD'i 13 kez havadan vurdu.

Suriye'de Kobani yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD'in bir muharebe mevzisi ve toplanma alanı hedef alınırken, Halep yakınlarında da örgüte ait taktiksel bir birlik vuruldu.

Irak'ta da, Kerkük yakınlarındaki 5 hava saldırısında IŞİD'e ait 5 sığınak, 4 araç, bir buldozer ve bir muharebe mevzisi imha edildi, örgütün bir büyük ve 4 taktiksel birliği vuruldu. Musul yakınlarında düzenlenen 2 hava saldırısında IŞİD'in 5 aracı ve bir ağır silahı kullanılamaz hale getirildi, ayrıca örgüt mensuplarından oluşan iki birlik vuruldu.

Ramadi yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD'in bir taktiksel birliği hedef alınırken, Er Rutba civarındaki saldırıda da IŞİD'in 7 aracı imha edildi. Felluce yakınlarında yürütülen bir hava saldırısında IŞİD'in bir taktiksel birliği vurulurken, El Kaim yakınlarındaki iki hava saldırısında da örgüte ait bir muharebe mevzisi ve bir zırhlı araç yok edildi.

Beyci yakınlarında yapılan saldırıda da örgüte ait bir taktiksel birlik, bir araç ve IŞİD'in kullandığı bir bina vuruldu.

No comments