Breaking News

Kobanê direnişinin en büyük operasyonu

KOBANÊ – DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik işgal saldırılarını kıran YPG güçleri, direniş boyunca çetelere yönelik gerçekleştirilen en büyük operasyonunu düzenleyerek, güney cephesinde çetelere ağır kayıplar verdi.
Kobanê’de son 24 saat için de yaşanan çatışmaların bilançosunu veren YPG Basın Merkezi, sözkonusu operasyona ilişkin de geniş bilgi verdi.
Açıklamaya göre, YPG/YPJ savaşçıları güney cephesinde Kobanê işgali boyunca gerçekleştirilen en kapsamlı operasyonu gerçekleştirerek, çete gruplarını kentin en güney ucunda yer alan Hastane bölgesine kadar geriletti ve Doğu Botan mahallesini çetelerden temizledi.
24 saat süren operasyona ilişkin şu bilgiler verildi: “Güçlerimizin 28 Kasım akşamı başlattığı ve 29 Kasım gece saatlerine kadar aralıksız bir biçimde süren operasyonla çetelerin güney cephesindeki etkinliği kırılmış, çete grupları kent sınırına kadar sürülmüştür. Çetelerin işgali altında bulunan Doğu Botan mahallesini özgürleştiren güçlerimiz, çetelere ağır darbeler vurmuştur. Güçlerimizin operasyonunu engellemek üzere bu alanda 2 bombalı araçla düzenlenen 2 intihar saldırısı da boşa çıkarılmıştır. Çetelerin saldırılarında kullandığı 3 tank imha edilmiştir. Yine dün geceyarısı Termik yolu üzerinde çetelere ait bir adet motorsiklet üzerindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir.
Operasyon boyunca güney cephesinde ve Doğu Botan mahallesinde tespit edilebilen 47 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete de yaralanmıştır. Çetelere ait 5 kalaşnikof silah ele geçirilmiştir.”
(aq)

No comments