Breaking News

Peşmerge Komutanı: YPG ve Peşmerge karşı saldırıya geçti

Kobanê’de Mürşitpınar Sınır Kapısı ve kent merkezinde bomba yüklü araç saldırısı sabah 05.00 sıralarında Kobanê’nin Mürşitpınar Sınır Kapısı ve dört ayrı noktasında bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlendi.

IŞİD’in Kobanê saldırıları 76. Gününe girerken bugün sabah saatlerinde Mürşitpınar Sınır Kapısı ve kentin farklı noktalarında bombaları araçların infilak ettirildiği bildirildi.

Peşmerge Güçleri Komutanı Ahmed Gerdi, patlamalarda yaşamını yitirenlerle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Kobanê’nin merkezinde 5 aracın eş zamanlı olarak patlatıldığını kaydeden Gerdi, “Sabah saatlerinde 05:00’te patladı. Ardından çok şiddetli çatışmalar başladı. Çatışmalar şu ana kadar aralıksız olarak sürüyor. IŞİD şu ana kadar bir ilerleme kaydedemedi, çatışmalar ise tüm şiddetiyle sürüyor” dedi.
Saldırılarda ölenlerle ilgili haberler geldiğini ancak sayı ile ilgili net bilgi alamadıklarını dile getiren Gerdi, “Çünkü çatışmalar sürüyor ve bölgeye dağıldığımız için net bilgi sahibi değiliz. Türkiye tarafından gelen aracın patlaması sonucu şehit olanlar olduğunu biliyoruz. Yalnız kaç kişi olduğu ile ilgili net bilgi yok. “ dedi.

Yaralıların ve yaşamını yitirenlerin olduğunu belirten Gerdi, 12 Peşmergen’in ise hafif bir şekilde yaralandığını bildirerek IŞİD saldırılarına karşı YPG ve Peşmerge güçlerinin ağır silahlarla karşı saldırıya geçtiğini söyledi.

Kaynak: Basnews

No comments