Breaking News

Kobanê’nin iki cephesinde çatışmalar sürüyor

IŞİD’in Rakka’dan yaptığı takviyelerle Kobanê’de çatışmalar sürüyor. Çatışmaların bugün de iki cephede yoğunlaştığı bildirildi.

Kobanê’deki çatışmalar hakkında yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, IŞİD’in Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 69’uncu gününde devam ettiğini belirtti. IŞİD’in başta Rakka olmak üzere, çeşitli merkezlerden yaptığı cephane ve takviye güç ile yeni saldırı hazırlıkları yaptığını belirten YPG Basın Merkezi, “Çetelere karşı güçlerimizin tarihi direnişi devam etmektedir” dedi.

Doğu cephesinde küçük çaplı çatışmalar yaşandığını kaydeden YPG Basın Merkezi, IŞİD’e ait bir aracının ihma edilerek 2 IŞİD’linin öldürüldüğünü duyurdu.

Kentin güneybatı ucunda bulunan Medcene bölgesinde ise IŞİD gruplarına yönelik eylemlerin sürdüğünü ve 4 IŞİD’linin öldürüldüğünü belirten YPG Basın Merkezi, ”Mineza, Izea ve Aliplur köyleri çevresinde konumlanan ve kente yönelik havan atışları düzenleyen çetelere ağır silahlarla karşılık verilmiştir.” dedi.

YPG Basın Merkezi, ayrıca Serêkaniyên’nin güney ve güneybatısında yürütülen operasyon kapsamında oldukça geniş bir alana yayılan YPG güçlerine IŞİD grupları tarafından saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

Çıkan çatışmalarda 2 IŞİD’linin öldürüldüğünü belirten YPG Basın Merkezi, IŞİD’e ait 2 aracın da uzaktan kumanda ile imha edildiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, Til Koçer’in güneybatısında bulunan Samiriyê köyüne sızmak isteyen IŞİD’lilerin darbelendiğini ve çatışmalarda 6 IŞİD’linin öldürülerek bir Hammer tipi zırhlı bir aracın ele geçirildiğini bildirdi.

YPG tüm bu çatışmalarda 2 savaşçılarının da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

No comments