Breaking News

Çete 2 kîlometrelik Türkiye sınırı kullandı

KOBANÊ– Dün Türkiye üzerinden Mürşitpinar Sınır Kapısı’na saldıran ve YPG direnişi nedeniyle geri kaçmak zorunda kalan DAIŞ çeteleri Suruç’tan batı yönüne doğru 2 kîlometre Türkiye sınırı kullanarak yeniden Kobanê tarafına geçti. 
DAIŞ çetelerinin dün Türkiye üzerinden Kobanê’ye saldırmasına yönelik tepkiler devam ederken, Türk yetkililerinin inkar açıklamalarının aksine çetelerin Türkiye sınırını kullandığına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.
YPG Basın Merkezi’nin Kobanê’deki son duruma ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, konuya geniş yer verildi.
Çetelerin sınır kapısından ve Suruç’ta buğday depolarından yaptığı saldırıların ardından YPG güçlerinin sınırın kuzeyinden saldırı düzenleyen çetelere müdahale ettiğine vurgu yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Akşam saatlerine kadar Türkiye sınırı içinde çete gruplarıyla çatışan güçlerimiz, çeteleri kademeli olarak sınır kapısı ve buğday ambarları bölgesinden çıkartmıştır. Daha sonra buğday ambarlarının hemen doğusunda bulunan köprü bölgesinden de temizlemiştir. Güçlerimizin operasyonundan kaçan 35 civarındaki çete üyesi buğday ambarlarının doğusuna doğru Türkiye topraklarından yaklaşık 2 kilometre ilerleyerek tekrar Kobanê tarafına geçiş yapmıştır. Güçlerimiz çete gruplarının tümünün bölgeden temizlenmesi ve alanda tam hakimiyet sağlanması ardından gece saat 01.00'de Kobanê'deki görev noktalarına geri dönmüştür.”
(aq)

No comments