Breaking News

Pesmerge Komutanı: IŞİD Kobanê’de kimyasal silah kullanabilir

Kobanê’de bulunan Peşmerge Gücü komutanlarından General Abdulkahhar Mecid, elde ettikleri bilgilere göre, kentte aldığı ağır darbelerle gerilemek zorunda kalan IŞİD’in kimyasal silah kullanmaya hazırlandığını söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) resmi internet sitesine demeç veren Kobanê Peşmerge Güçleri komutanlarından General Abdulkahhar Mecid Kobanê’deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

IŞİD sokak savaşında ağır kayıplar veriyor

Kobanê’de Peşmerge Güçleri’nin de savaşa dahil olmasıyla ağır darbe alan IŞİD’in bir çok yerden geri çekildiğini belirten Mecid, ”Alıkları ağır darbelerin ardından geri çekiliyorlar. Sokak savaşında ilerleyemeyeceğini anlayan IŞİD farklı yöntemlere baş vurmaya hazırlanıyor. Aldığımız bilgilere göre kimyasal gazla saldırı hazırlığı içindeler. Daha önce de kimyasal gazlar kullandıkları saldırıları oldu ancak hiç bir sonuç alamadılar” dedi.

Kobanê’de çatışmaların sürdüğünü dile getiren Mecid şöyle dedi:

”Kobanê’de sokak çatışmaları sürüyor. Kürd güçleri IŞİD’e ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Son üç gün içinde yaşanan çatışmalarda onlarca IŞİD’li öldürüldü. Sadece bir cephede 28 IŞİD’linin cenazesi Kürd güçlerinin elinde. Bunların ikisi emir. Ayrıca koalisyon güçlerinin bombaladığı bir binada 6 IŞİD’li enkaz altında kaldı. ”

Kobanê’de bir çok mahallenin IŞİD’den temizlendiğini de aktaran General Abdulkahhar Mecid, geri alınan bölgelerde ilerlemenin ağır olmasının sebebini de şöyle ifade etti:

”IŞİD geri çekildiği yerlerde tuzak ve mayınlar döşüyor. Bu yüzden ilerleme çok ağır oluyor. IŞİD’den temizlenen evler birbir aranıyor. Yine savaşı birlikte koordineli yürütmek için Kürd savaşçıların saldırıya hazır olduğu anları bekliyoruz.”

Kobanê’deki Peşmerge Gücü görev değişimine gidecek

Kobanê’de 10 Peşmerge’nin yaralandığı haberine ilişkin çatışmalarda bazı Peşmergelerin yaralandığını ancak yaralarının hafif olduğunu ve bölgede tedavi edildiklerini belirten Mecid, ameliyat için sadece 2 Peşmerge’nin Duhok’a sevkedildiğini söyledi.

General Abdulkahhar Mecid önümüzdeki dönemde Kobanê’deki Peşmerge Gücü’nün değişeceğini, bölgeye gelen yeni güçle birlikte görev değişikliği yapılacağını da aktardı.Basnews

No comments