Breaking News

Son 24 saatte 17 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ -DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 68. gününde devam ediyor. Kobanê cephelerinde dün yaşanan çatışmalarda 13 çete öldürüldü. DAIŞ çetelerinin Kobanê kent merkezi ve çevresine yönelik düzenlediği havan atışlarına karşı da YPG güçleri ve Peşmergeler havan saldırılarıyla karşılık veriyor. Serêkaniyê’de ise operasyon sürüyor.
YPG Basın Merkezi, dün geceden bu yana Kobanê’de yaşanan çatışmalar ve eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Çatışmaların her üç cephede de devam ettiğini bildiren YPG Basın Merkezi, “Çete saldırılarının ilk gününden beri büyük bir özveri ve fedakarlıkla Kobanê'yi savunan YPG/YPJ güçlerimizin çete gruplarına yönelik saldırıları da aralıksız sürdürmektedir” dedi.
Dün gece doğu cephesinde belediye caddesinde bazı noktaları işgal eden çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiği belirtilen açıklamada, saldırı sonucunda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür” ifadesi yer aldı.
YPG Basın Merkezi, güney cephesinde de dün gece bir eylem gerçekleştirdiklerini, eylem sonucunda tespit edilebilen 1 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
Öte yandan kentin güneybatı ucunda bulunan çete hedeflerine yönelik de YPG güçleri dün gündüz ve gece iki ayrı saldırı düzenledi. Açıklamada Medcene bölgesindeki saldırılarda tespit edilebilen 7 çete üyesinin öldürüldüğü kaydedildi.
YPG, DAIŞ çetelerinin Kobanê kent merkezi ve çevresine yönelik düzenlediği havan atışlarına karşı da YPG güçleri ve Peşmergelerin havan saldırılarıyla karşılık verdiğini belirtti.
Serêkaniyê operasyonu sürüyor
YPG Basın Merkezi tarafından bugün yapılan açıklamada Serêkaniyê alşanındaki operasyonun halen devam ettiği beliritlerek şöyle denildi:
“Güçlerimizin Serêkaniyê'nin güney ve güneybatısında başlattığı operasyon devam etmektedir. Operasyon kapsamında dün gece Menecir ve Alya köyleri arasında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda çetelere ait 1 araç imha edilmiş, 1 araç da darbelenmiştir. Tespit edilebilen en az 3 çete üyesi öldürülmüştür”.
YPG Cezaa’da bugün eylem yaptı
“Bugün saat 11.30 sularında Cezaa'nın 4 km güneydoğusunda bulunan Qadisiyê Biçuk köyünde çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 araç darbelenmiş, tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.”
YPG Basın Merkezi
22 Kasım 2014

No comments