Breaking News

YPG'li Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı

VAN - Kobanê'de DAIŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG'li Çetin Uğurlu'nun (Agit Botan) cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Kobanê'de yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG'li Çetin Uğurlu'nun (Agit Botan) dün ailesi tarafından Urfa'dan alınan cenazesi, Gevaş yolunda yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı. Ardından araç konvoyu eşliğinde ailesinin yaşadığı Şabaniye Mahallesi'ne götürülen cenaze, aileden helallik alındıktan sonra oradan Karşıyaka Mahallesi'ne götürüldü. Mahalle girişinde kitle tabutu omuzlara alarak PKK ve YPG'lilerin cenazelerinin toprağa verildiği mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık, "Şehîd namirin", "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları atılırken, kadınlar ise "Katil DAIŞ işbirlikçi AKP" pankartı açtı. YPG, PKK bayrakları ile Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve Uğurlu'nun posterlerinin açıldığı yürüyüşe HDP milletvekilleri Mülkiye Birtane ve Özdal Üçer, Van Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları, DBP yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.
Uğurlu'nun cenazesi dini vecibeleri yerine getirildikten sonra toprağa verildi.
YPG'li Uğurlu'nun babası Alaaddin Uğurlu, oğlunun direnişe katılma konusunda iradeli olduğunu ve bu iradeyi her zaman dillendirdiğini dile getirdi. Oğlunun iradesi ile şehit olduğu için gururlu olduğunu belirten baba Uğurlu, cenazeye katılan herkese teşekkür etti.
Cenaze merasimi ardından yurttaşlar Şabaniye Mahallesi'nde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

No comments