Breaking News

Bir kasabadan bir ayda 180 kişi YPG’ye katıldı

EFRÎN – Efrîn’e bağlı Cindirêsê kasabasında ekim ayı içinde 180 genç YPG güçlerine katıldı.
Dünya gündemindeki yerini koruyan Kobanê direnişi ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın seferberlik çağrısı ardından kürt gençlerinin YPG saflarına katılımında ciddi artış yaşandı.
YPG kaynaklarından alınan bilgilere göre, Efrîn’e bağlı Cindirêsê kasabasında ekim ayı içinde, yaşları 18 ile 30 yaşları arasında değişen 180 genç YPG güçlerine katıldı.
Cindirêsê alanındaki YPG yetkilileri de Cindêrisê kasabasından kürt ve arap gençlerinden 180 kişinin YPG’ye bağlı Şehîd Nalîn merkezine başvurarak katılım sağladıklarını bildirdi.
YPG yetkilileri, 180 genç dışında alanda 50 yaşın üzerinde onlarca insanın YPG merkezlerine başvuruda bulunarak savunma görevine katılmak istediklerini ve seferberlik durumunda her göreve hazır olduklarını bildirdiklerine dikkat çekti.
YPG saflarına yeni katılan gençler, halk ve topraklarını savunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirterek, “sadece Efrîn bölgesinde değil, Kobanê’deki direnişe katılmak istiyoruz. Gerekirse Cezîrê bölgesine de giderek çete saldırılarına karşı Rojava halkını ve topraklarımızı savunmak istiyoruz” dediler.
Yeni katılan 180 Cindirêsê genbcinden çoğu yemni kurulan Şehîd Osman Miqdad Taburu’nda görevlendirilirken bir kısmı da YPG’nin bölgedeki diğer taburlarına düzenlendi.
(ie/aç)

No comments