Breaking News

Peşmerge Komutanları: “ Talimat Geldi, Çekildik ”

KDP Lideri Mesud Barzani’nin “ Şengal’i bırakıp giden Peşmerge komutanlarından hesap sorulacak ” şeklindeki açıklamalarına, Şengal’den kaçan komutanlar “ Talimat geldi, Çekildik “ cevabını verdi.

2 Ağustos günü IŞİD çetecilerinin Êzîdî halkının kutsal toprakları olarak tanınan Şengal’e saldırması, bununla birlikte KDP peşmergelerinin savaşmadan Şengal’i direkt olarak IŞİD’in kontrolüne sokması, ardından KDP’li üst düzey yetkililerin basında öne çıkan sert tepkilerin yumuşatılması çabası doğrultusunda suçun peşmerge komutanlarına atılarak, “Şengal’de IŞİD’e karşı savaşmayan peşmergelerden hesap sorulacaktır” şeklinde açıklamalar yapıldı. Ancak bu açıklama ardından bazı peşmerge komutanları bu haberi yalanlamakla birlikte kendilerine “IŞİD’e karşı asla savaşılmayacak, kademeli olarak Şengal, Kesk, Zımar ve Rabia’dan çekilecek” şeklinde talimat verildiğini, kendilerinin de bu talimatlar doğrultusunda savaşmadan Şengal, Rabia ve diğer bölgelerden çekildiklerini söylediler.Sitemize bilgi veren KDP’li bir peşmerge komutanı Şengal, Rabia, Kesk ve Zımar bölgelerinin IŞİD’in eline geçmesinde birinci derece sorumlu olan komutanların isimlerini paylaşarak Talimatların bizzat bu komutanlardan geldiğini, ve IŞİD gelmeden önce bu bölgelerden gittiklerini, güvenli bölgelere yerleştirildiklerini söyledi. KDP’li peşmerge komutanın paylaştığı isimler şöyle; Seit Kesteyi, Serbest Babiri, Şex Elo, eski Duhok valisi Temer Kuçer ve kardeşi sınır koruma komutanı olan Muşır Ramazan Kuçer. 
Söz konusu peşmerge komutanı ayrıca savaştan kaçan 100 peşmergenin ise hala kayıp olduğunu, hala karargahlarına dönmediklerini söyledi. Üst düzey komutanların talimatı ile IŞİD’e teslim edilen Kesk kasabasında, geçmiş yıllarda PKK hareketinden kaçmış ve peşmerge içerisinde yer alan Kasım Sipandari, Serdar Akiri, Kalender Dudani’nin de bölgeden kaçtıkları öğrenildi.
Goran Akreyi
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.lekolin.org - www.navendalekolin.com - www.lekolin.net – www.lekolin.info

No comments