Breaking News

Yaşlı Êzîdîler türbede vahşice katledildiler!

ŞENGAL-HPG ve YPŞ Şengal Komutanlığı 24 Ağustos günü Şengale bağlı Cudale köyünde yaşanan çatışmalara ve katliama ilişkin detaylı açıklamada bulundu.Çetelerin köyde kalan çoğu yaşlı 15 kişiyi bir türbeye doldurarak "büyük bir vahşet" gerçekleştirdiğini belirten Komutanlık,  çatışmalarda 20'nin üzerinde çete üyesinin öldürüldüğünü, 10'a yakın aracın imha edildiğini, bir YBŞ savaşçısının hayatını kaybettiğini kaydetti.

HPG ve Şengal Direniş Birlikleri (YPŞ) Şengal Komutanlığı 24 günü Cudale köyünde yaşanan çatışmaya ve çetelerin işlediği katliama ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Çetelerin çoğu zırhlı olmak üzere 80'in üzerinde araçla köye saldırdığını belirten komutanlık, burada çoğunluğu 60 yaşın üzerinde olan 15 köy sakininin vahşice katledildiği bilgisini verdi.
15 KİŞİ KÖYÜ TERKETMEK İSTEMEDİ
Komutanlık şu açıklamada bulundu:  "Alanımızın geniş olmasından ve güçlerimiz ile bağlantı kopukluğundan dolayı iletişim kuramamıştık. Şengal'in eteklerinde bulunan bazı köylerde özellikle yaşlı kadın ve erkekler kalmaktadır. Bunlar daha çok kendi yurtlarından kopmak istemeyen insanlarımızdır. Güvenlik nedeni ile köylerin isimlerini açıklayamıyoruz. Fakat birçok köyde böyle insanlar var. Bizler de bu insanlarımızı güvenlikli alanlara çekmek istedik. Ancak bu yaşlı insanlar 'eğer ölüm olacaksa da bu kutsal mekanlarda ve köyümüzde olsun' diyerek tüm ısrarlarımıza rağmen köylerinde kalmak istediler. Gerilla ve YPŞ güçleri olarak kendi sınırlı imkânlarımız çerçevesinde bu köyü korumak istedik. Ancak bu insanların orada olduğunu fark eden çeteler son bir hafta içerisinde birçok saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıların hepsi püskürtülerek çetelere ağır darbeler vuruldu. 20'nin üzerinde çete öldürülerek 10'na yakın araçları da imha edildi. Fakat 24 Ağustos sabahı çeteler çoğu zırhlı araçlar olmak üzere 80'in üzerinde araçla köye saldırdı. Güçlerimiz buna anında cevap vererek 2 saate yakın iç içe çatışmalara girmiştir. Büyük darbeler alan çeteler taktiklerini değiştirerek sivil insanların yaşadığı Cudale üstündeki köyü hedef aldılar. Burada çoğu 60 yaşının üstünde olmak üzere 15 sivil insanımız katledilmiştir. Bu çatışmada çetelerinde 10'un üzerinde ölüsü var. 1 Hamer zırhı araçta güçlerimizin eline geçmiştir. 2 araçları da güçlerimiz tarafından darbelendi. YPŞ güçlerinden Şemo Reşo Ali adlı YPŞ savaşçısı da kahramanca savaşarak şehit düşmüştür."
ŞEYH MEND TÜRBESİNDE BÜYÜK BİR VAHŞET YAŞANDI
Bir süre önce ABD tarafından yapılan "kuşatmayı kırdık, insani yardıma ihtiyaç yok" yönündeki açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirten Komutanlık, Cudale köyündeki katliamın bu açıklamayı yalanladığını kaydetti.
"Bu şekilde onlarca köy katliam tehdidi altında bulunmaktadır" diyen Komutanlık, Cudale sakinlerinin Şeyh Mend türbesine götürülerek, havaya uçurulduğunu bildirdi.
Komutanlık, "DAİŞ (IŞİD) çeteleri tarafından halen Ezidi köylerinin kuşatma altında olduğunu ispatlamak için daha kaç köyün katliamdan geçmesi gerekiyor? Eğer kırılmış bir kuşatma varsa o da YPG güçlerinin 10'a yakın şehit vererek açtığı güvenlik koridorudur. Ve bugün bu koridor çetelerin saldırısı altında ve kapanma riski ile karşı karşıyadır. Böylesi bir durumda da tüm Şengal alanı çetelerin çemberine girmiş olacaktır" dedi.
Cudale'de yaşanan katliamın, Kürt medyası çalışanları tarafından görüntülendiğine işaret eden Komutanlık Şeyh Mend türbesinde "büyük bir vahşet" yaşandığını kaydetti.
"60 yaş üzerindeki ihtiyarlar, Ezidilerce kutsal olan Şeyh Mend türbesine götürülerek mekanla birlikte havaya uçuruldular. Şimdiye kadar insanların kafasını kesen bu caniler bu köyde yöntemlerini değiştirerek insanların kafasına patlayıcı bağlayarak yeni bir vahşet şekli ile insanlığa katliamlar dayatmaktadırlar. Şeyh Mend'de büyük bir vahşet yaşanmıştır."
Komutanlık, "Tarihinin sayfaları katliamlarla dolu olan Ezidi halkının bugün de tüm dünyanın gözleri önünde bir katliamdan geçtiklerini görmeleri gerekiyor. HPG ve YPŞ güçleri olarak bir kez daha yeniliyoruz ki Ezidi halkımızın savunulması için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğiz" diye noktaladı.

No comments