Breaking News

Şii Türkmen kasabası Amerli çevresinde IŞİD mevzileri vuruldu

ABD, IŞİD kuşatması altındaki Amerli kasabasına insani yardım malzemesi ulaştırdı. ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama da Amerli ve Musul Barajı çevresindeki IŞİD mevzilerinin de vurulduğu açıklandı.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Irak’ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin kuşatmasındaki Şii Türkmen kasabası Amerli’ye insani yardım malzemesi ulaştırdı.
ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada iki aydır kuşatma altında olan Kerkük kenti yakınlarındaki kasabaya insani yardımın ulaştırıldığı, ayrıca ABD savaş uçakları ve insansız hava araçlarının IŞİD mevzilerine saldırıda bulunduğu da belirtildi. İnsani yardımın su, gıda ve ilaç malzemelerinden oluştuğu ayrıca yardım operasyonuna Britanya, Fransa ve Avustralya uçaklarının da katıldığı duyuruldu.
Irak ordusu, Şii milisler ve peşmerge IŞİD’in kasabaya yaptığı kuşatmayı kırmak için önceki gün  saldırı başlatmıştı. Kuzey ve güneyden iki koldan yapılan saldırının IŞİD üyelerinin yerleştirdiği bubi tuzakları ve mayınlar nedeniyle yavaş ilerlediği belirtiliyor.
Ortak operasyon sonuç verirse başkent Bağdat’a giden anayol da IŞİD’in elinden alınacak.
Amerli’ye yapılan operasyondan önce ABD, Musul Barajı çevresindeki IŞİD mevzilerini de vurdu. Saldırıda IŞİD’e ait zırhlı araçlar ve silahların vurulduğu açıklandı. ABD’nin hava saldırılarının desteğiyle peşmerge güçleri barajı IŞİD’in elinden geri almayı başarmıştı.

No comments