Breaking News

Cezaa'da 4 çete öldürüldü

CEZAA - DAIŞ çetelerinin 19 Ağustos günü başlattıkları saldırılar aralıksız devam ediyor. Dün gündüz ve gece saatlerinde 3 ayrı noktadan düzenlenen saldırılara YPG savaşçıları tarafından sert karşılık verilerek saldırılar püskürtüldü ve 4 çete öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, 19 ağustos'tan bu yana aralıksız devam eden DAIŞ saldırıları ve YPG direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 24Ağustos günü saat 18.00 sularında Cezaa'ya yönelik yeni bir saldırı başlatan DAIŞ çetelerinin, YPG güçlerinin karşılık vermesi üzerine geri çekilmek zorunda kaldığı ve yaşanan çatışmalarda 4 çete üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
YPG Basın Merkezi'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
Basına ve Kamuoyuna!

Şengal kuşatmasını tamamlamak ve güçlerimiz tarafından oluşturulan güvenlik koridorunu kapatmak amacıyla DAIŞ çetelerinin 19 Ağustos günü başlattıkları saldırılar aralıksız devam etmektedir. Dün gündüz ve gece saatlerinde 3 ayrı noktadan düzenlenen saldırılara YPG savaşçılarımız tarafından sert karşılık verilmiş ve saldırılar püskürtülmüştür.
24Ağustos günü saat 18.00 sularında Cezaa'ya yönelik yeni bir saldırı başlatan DAIŞ çeteleri, güçlerimizin karşılık vermesi üzerine geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bu alanda yaşanan çatışmalarda güçlerimizin tespit edebildiği 4 çete üyesi öldürülmüştür.
DAIŞ çeteleri bu saldırıyla bağlantılı olarak gece saatlerinde ise Rabia bölgesinden güçlerimizin bulunduğu noktalara tank ve zırhlı araçlar eşliğinde bir saldırı düzenlenmiştir. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine kayıp veren çeteler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Yine dün gece saatlerinde çeteler Irak topraklarından Rabia ve Cezaa arasındaki bölgeye sızmak istemiş, burada güçlerimizin karşılık vermesi üzerine geri çekilmek zorunda kalmıştır. Her iki bölgedeki çatışmalarda kayıp veren çetelerin ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.
YPG Basın Merkezi
25  Ağustos 2014

No comments