Breaking News

HPG: Barê Köyü’nde 8 çete öldürüldü

ŞENGAL – HPG Basın İrtibat Merkezi, dün Xanesor üzerinden Şengal’e bağlı Bare Köyü’ne saldıran DAIŞ çetelerinden 8’inin öldürüldüğünü, 15’nin de yaralandığını bildirdi.
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Şengal’de HPG gerillaları ile DAIŞ çeteleri arasında Barê Köyü’nde dün meydana gelen çatışma ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, yaşanan çatışmada 8 çete üyesinin öldüğü, 15 çete üyesinin de yaralandığı belirtildi.
Çatışmada ayrıca çetelere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da gerillalar tarafından ele geçirildiği kaydedildi.
Açıklamada şunlar belirtildi:
“30 Ağustos günü sabah saatlerinde DAIŞ (IŞİD) çeteleri Xanesor üzeri Şengal'e bağlı Bare köyüne saldırmıştır. Burada gerilla güçlerimiz ile Daiş çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda net 8 Daiş çetesi öldürülürken 15 Daiş çetesi de yaralanmıştır. Burada çetelere ait bazı ağır silahlar imha edildiğini duyurmuştuk.
Yaşanan bu çatışmalarda gerilla güçlerimiz çetelere ait 1 Kaleşnikof silahı, 9 jarjör kaleşnikof mermisi, 3  M-16 jarjörü, 1 cep telefonu ve Daiş çetelerine ait bazı resmi belgeler ele geçirilmiştir. Ayrıca 1 Daiş çetesinin cenazesi de gerillalarımızın eline geçmiştir.”

No comments