Breaking News

‘DAIŞ İslam değerlerini ayaklar altına alıyor’

DÊRIK - Cizir Kantonu Eşbaşkanı Hediya Yûsiv, DAIŞ çetelerinin kadınlara yaptığı saldırıların ahlaki ve islami değerlerden uzak olduğunu ve çetelerin köle kadın çağını geri getirmek için kadınları pazarlarda köle olarak sattığını belirtti.
ANHA'ya konuşan Cizir Kantonu Eşbaşkanı Hediya Yûsiv "Halklar ve kültürler arasında hiçbir ayrım yapmayan İslam dini, Ortadoğu'ya toplumda ahlaki ve insani dönüşüm yaşatmak için yayıldı. " diyerek DAIŞ çetelerinin bu gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmadığını kaydetti.
Yûsiv çetelerin vahşi uygulamalarına dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: "Kadınları katleden, kafalarını kesen, tecavüz eden DAIŞ çetelerinin amacı toplumu cahiliye dönemine geri döndürmektir. Herkes İslam dini ile hiçbir ilişkisi olmayan bu vahşet çetelerinin gerçek yüzünü görmeli."
DAIŞ çetelerinin çirkin saldırılarından kurtulmak için onlarca Êzidi kadının intihar ettiğini belirten Yûsiv, tüm kadın örgütlerine Ortadoğu'ya gelerek kadınların durumunu görmeleri ve kadınlara yapılan saldırılar karşısında mücadele etmeleri çağrısında bulundu.
(bb/ra/şa)

No comments