Breaking News

Türk askeri 8 aylık yanık bebeği sınır kapısından geçirmedi

DIRBÊSIYÊ –Türk askeri, ağır yanık kürt çocuğunun tedavi için Kuzey Kürdistan'a geçmesine izin vermedi.

DAIŞ çeteleri için sınırı her türlü kullanıma açık tutan türk devletinin Rojava düşmanlığı devam ediyor.
Vücudu 3. derece yanık olan ve sağlık durumu kötüye giden 8 aylık Lewend Ehmed, ailesi tarafından acil tedavi için Dirbêsiyê sınır kapısından Kuzey Kürdistan'daki hastanelere götürülmek istendi. Vücudu yanıklar içindeki Lewend Ehmed, sınırda 11 saat boyunca bekletilmesine rağmen tedavi için sınır kapısından kuzeye geçmesine Türk askerlerince keyfi olarak izin verilmedi.
Ailesi, Lewend Ehmed'in sınır kapısından geçişi için gerekli tüm resmi işlemlerin yapıldığını, buna rağmen Ehmed'in sağlık durumunu gözleriyle gören askerlerin hiçbir gerekçe göstermeden 8 aylık bebeğin tedavi için hastaneye götürülmesine izin vermediklerini belirtti.
Doktorlar, vücudu 3. derece yanık durumunu da geçtiğinden Lewend Ehmed'in böbreklerinin zarar göreceğini bildirdi.
Lewend'in annesi ise, 8 aylık çocuğunun durumunun ağır olduğunu ve Rojava'da ciddi ilaç sıkıntısından dolayı tedaviyi burada gerçekleştiremediklerini, bu yüzden çocuğu hemen kuzey'deki hastanelere kaldırmak için Dirbêsiyê sınır kapısına koştuklarını, ancak burada kendilerini 11 saat boyunca boşuna bekleten askerlerin izin vermediklerini belirtti.
Acılı anne, sınır geçişlerinin güvenli olmadığını bildikleri halde bebeğin tedavisi için kaçak yollardan kuzeye geçip oğlunu hastanelere ulaştırmak zorunda olduklarını ifade etti.

1 comment:

  1. Gärschek den cok yasik allah kutar sin

    ReplyDelete