Breaking News

YPG'li Servet Toro için taziye çadırı kuruldu

BİTLİS -Rojava'da DAIŞ çeteleri ile girdikleri çatışmada 5 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren YPG'li Servet Toro (Rûbar Şerwan) için Adilcevaz'a bağlı Akçıra (Axçira) köyünde taziye çadırı kuruldu.
DAIŞ çeteleri ile Rojava'nın Sinûnê bölgesinde 14 Ağustos'ta girdikleri çatışmada yaşamını yitiren 6 YPG'liden Servet Toro (Rûbar Şerwan) için Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Akçıra (Axçira) köyünde taziye çadırı kuruldu. Bitlis ve çevre ilçelerden gelen binlerce yurttaş, Toro'nun ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile PKK bayrakları eşliğinde çadırın kurulduğu alana yürüdü. "Bijî berxwedana YPG", "Ey şehîd rêya te rêya meye", "Bijî Serok Apo" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.
Taziyede söz alan MEYADER Bitlis Temsilcisi Nihat Karababa, Akçıra köyünün Kürt özgürlük mücadelesinde sembol niteliğinde olduğunu ifade ederek, Akçıra gençlerinin ve halkının yıllardır Kürt halkı üzerinde estirilen teröre tahammül etmediğini dile getirdi. Karababa, "Yıllardır Kürt halkına tahammül etmeyen zihniyetler şimdi de Kürt halkının başına DAIŞ adında bir çete bela etti. Sanıyorlar ki bu çetelerle Kürt özgürlük hareketini ve Kürt mücadelesini bitirecekler. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece ne DAIŞ ne de başka çeteler Kürt halkı ile baş edebilir. Servet Toro'nun fedakarlığı artık beraberliğimizin önderi olmalı" dedi.
Toro'nun taziyesine ziyaretler sürüyor.

No comments