Breaking News

Bir köy ve 5 mezra çetelerden temizlendi, 51 çete öldürüldü-YENİLENDİ

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, son 24 saatte DAIŞ çeteleriyle yaşanan çatışmalardabir köy ve 5 mezranın çetelerden temizlendiğini, 51 çetenin öldürüldüğünü ve önemli mikarda cephaneye de el konulduğunu duyurdu.
YPG Basın Merkezi, Kobanê, Til Temir, Hesekê ve Cezaa'da yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.   YPG resmi sitesinde yayınlanan açıklamada son 24 saatte yaşanan çatışmalarda bir köy ve 5 mezranın çetelerden temizlendiği ve 51 çete üyesinin de öldürüldüğü belirtildi.

YPG'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
Basına ve Kamuoyuna
1- DAIŞ çetelerinin vahşi saldırılarına karşı Şengal direnişi çerçevesinde güçlerimiz 28 Ağustos'u 29'a bağlayan gece bir operasyon düzenledi. Bu operasyonda güçlerimiz Qaxurtê köyü ve Arcê-Cezaa hattında yer alan 5 mezrayı, yine Sefanê ve Aqreşê köylerindeki çete mevzilerini hedef aldı. Operasyon sonucunda Qaxurtê köyü ve 5 mezra çetelerden temizlendi. Bu yerlerde çetelerin 30 ölüsü olduğu güçlerimizce tespit edilmiştir.
Çetelerden kurtarılan bu yerlerde 6 araç, 2 Doçka silahı, 2 BKC, 2 B7 roketatar, 2 füze, bir kalaşnikof, 12 B7 roketi ve haşvesi(kapsülü), 9 kutu 12.5'luk doçka mermisi ve daha bir çok askeri malzeme ele geçirilmiştir.
Bir çok noktadan çatışma alanına takviye güç göndermek isteyen çeteler de YPG güçlerimizin hedefi olmuş, burada da biri doçka yüklü 4 araç imha edilmiştir. Bu araçlarda bulunan çetelerden öldürülen ve yaralananlar olmuş, ancak ölü sayısı netleştirilememiştir. Dün geceki eylemlerde toplam 5 arkadaşımız yaralanmıştır.
2- 29 ağustos gecesi saat 01.00'da, Kobanê Kantonu'nun batısında yer alan Şêx Birho köyünde DAIŞ çetelerinin iki ayrı üs noktasına karşı bir birliğimiz tarafından gerçekleştirilen operasyonda 6 çete üyesi öldürülmüştür.
Yine dün gece, DAIŞ çeteleri bir gün önce de hedefledikleri Boraz köyüne saldırıp ele geçirmek istemiş, ancak güçlerimizin sert direnişiyle karşılaşmış ve çatışmalarda 3 çete üyesi öldürülmüş, onlarcası da yaralanmıştır. Darbe yiyen çeteler geri kaçmak zorunda kalmıştır.
3-   29 ağustos gece saat 01.00'da DAIŞ çeteleri Hesekê kentindeki Welat mahallesine saldırmak istemiş, ancak YPG güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Bunun sonucunda şiddetli çatışmalar yaşanmış ve 02.30'a kadar devam etmiştir. Bu çatışmalarda çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi elde edilememiştir.
4- 28 Ağustos sabahı güçlerimiz Til Temir'e bağlı Huseynê, Hiwêca, Ummil Mesamir, Til Hemmam ve Xetla köylerinin yardım talebine karşılık vermiş, bu köylerde yaşanan çatışmalar sunucunda 12 çete üyesi öldürülmüştür.
                                                             YPG Basın Merkezi
                                                                    29.08.2014
              (aq/aç)

No comments