Breaking News

Çeteler Şengal’de Ezidi yaşlıları katlediyor

HPG ve Şengal direniş birlikleri komutanlığı IŞİD saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.
Açıklamada, 24 Ağustos günü Şengal’e bağlı Cidale köyündeki çatışmaya ilişkin detaylara yer verildi.
20′in üzerinde çetenin öldürüldüğü belirtildi.
HPG ve YPŞ Şengal Komutanlığı 24 günü Cudale köyünde yaşanan çatışmaya ve katliama ilişkin detaylı açıklamada bulundu.
Komutanlık daha önce kısa bir açıklamada bulundukları hatırlattı.
Açıklamada Şengal’in eteklerinde bulunan bazı köylerde, kendi köylerinden kopmak istemeyen yaşlı kadın ve erkeklerin kaldığı belirtildi.
“Güvenlik nedeni ile köylerin isimlerini açıklayamıyoruz” denilen açıklamada şöyle
hala bu bölgede çok sayıda insanın olduğunu ve çetelerin ise saldırılar yaptığı hatırlatıldı.
“Bu saldırıların hepsi püskürtülerek çetelere ağır darbeler vuruldu” denilen açıklamada,
20′in üzerinde çetenin öldürüldüğü ve 10′na yakın çete aracının da imha edildiği bilgisi verildi.
Ancak çetelerin 24 Ağustos sabahı çoğu zırhlı araçlar olmak üzere 80′in üzerinde araçla köye saldırdığı belirtilerek şöyle denildi:
“Güçlerimiz buna anında cevap vererek 2 saate yakın iç içe çatışmalara girmiştir. Büyük darbeler alan çeteler taktiklerini değiştirerek sivil insanların yaşadığı Cudale üstündeki köyü hedef alıyorlar. Burada çoğu 60 yaşının üstünde olmak üzere 15 sivil insanımız katledilmiştir. Bu çatışma da çetelerinde 10′un üzerinde ölüsü var. 1 Hamer zırhı araçta güçlerimizin eline geçmiştir. 2 Araçları da güçlerimiz tarafından darbeleniyor.”
Çatışmara YPŞ güçlerinden Şemo Reşo Ali adlı savaşçının da yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.
ÇETELER ŞEYH MEND’DE ÊZÎDÎ YAŞLILARINI KATLETTİ
Bir süre önce ABD tarafından yapılan “kuşatmayı kırdık, insanı yardıma ihtiyaç yok” şeklindeki açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Komutanlık açıklamasında bu şekilde onlarca köyün hala katliam tehdidi altında olduğuna dikkat çekildi ve şöyle denildi:
“Eğer kırılmış bir kuşatma varsa oda YPG güçlerinin 10′a yakın şehit vererek açtığı güvenlik koridorudur. Ve bugün bu koridor çetelerin saldırısı altındadır. Ve kapanma riski ile karşı karşıyadır. Böylesi bir durumda da tüm Şengal alanı çetelerin çemberine girmiş olacaktır. Köyle yaşanan katliama ilişkinde birkaç söz söylemek gerekirse, Özgür basın tarafından çekilmiş katliam görüntülerinden görüldüğü gibi burada büyük bir vahşet yaşanmaktadır.”
Ezidi yaşlıların çeteler tarafından topluca katledildiğinin bilgisi de verildi.
Komutanlık açıklamasınında devamında yaşanan katliamlarla ilgili detaylı bilgiler verildi:
“60 yaş üzerindeki ihtiyarlar, Ezidilerce kutsal olan Şexh Mend türbesine götürülerek mekanla birlikte havaya uçuruluyorlar. Şimdiye kadar insanların kafasını kesen bu caniler bu köyde yöntemlerini değiştirerek insanların kafasına patlayıcı bağlayarak yeni bir vahşet şekli ile insanlığa katliamlar dayatmaktadırlar. Yani Şeyh Mend’de büyük bir vahşet yaşanmıştır. Bu durum görüntülerde de açık bir şekilde görülmektedir.
Kürdistan halkını ve dünya kamuoyunu duyarlı olamaya çağıran Komutanlık;
HPG ve YPŞ güçleri olarak bir kez daha yeniliyoruz ki Ezidi halkımızın savunulması için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

No comments