Breaking News

Irak’ta IŞİD içindeki 3 MİT üyesi tutuklandı

Irak Türkmen Cephesi milislerinden olduğunu söyleyen Nihat Yalnız adlı bir kişi, IŞİD çetelerinin içinden üç MİT ajanını tutukladıklarını duyurdu.
Twitter’da Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’e mesajlar yazan ve Türkmen milisi olduğunu söyleyen kişinin iddiasına göre tutuklanan MİT ajanlarının adları şöyle:
Mahmut Yıldırım, İbrahim Çelik ve Kazım Şimşek.
Nihat Yalnız; Twitter’da Kazım Şimşek adlı MİT ajanının fotoğraflarını da yayınladı.
Amerli cephesinde savaştığını söyleyen Yalnız; 23 Ağustos’ta IŞİD teröristlerinin arasında Mahmut Yıldırım adlı kişiyi tutukladıklarını yazdı.
Mahmut Yıldırım’ın 33 yaşında olduğunu ve uzun boylu olduğunu da belirten Nihat Yalnız Davutğlu’na şunları söylemiş:
“IŞİD’li teröristlerle birlikte Türkmenlere kurşun sıkan yakaladığımız Mahmut Yıldırım adlı MİT ajanı başınıza bela olacak.”
Yıldırım adlı MİT ajanını ve itiraflarını Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’ne göndereceklerini söyleyen Nihat Yalnız; Mahmut Yıldırım adlı kişinin üzerinden kırmızı pasaport çıktığını da iddia etti.
Türkiye’nin Göktürk2 uydusundan aldıkları Irak ordusunun harekatını IŞİD’e bildirildiğini söyleyen Yalnız; bu bilgiyi ele geçirdikleri MİT ajanından öğrendiklerini öne sürdü.
Ayrıca; Türkiye’nin IŞİD’den varili 30 dolara petrol alıp karşılığında silah ve tıbbi malzeme, yiyecek verdiği de iddialarının arasında yer aldı.
IŞİD’çilerin cihat yapmadığını, asıl cihadın zalime karşı, kötüye karşı, namussuza karşı, tecavüzcüye karşı yapılan olduğunu söyleyen Yalnız ilerleyen günlerdeki mesajlarında 2 MİT ajanını daha yakalayacaklarını yazdı.
mit-isid-2
Türkiye’nin Türkmenlere hiçbir zaman yardım etmediğini de söyleyen Nihat Yalnız, birkaç 25 Ağustos’ta da yakaladıkları MİT ajanının üzerinden Abdullah Gül’ün telefon numarasının çıktığını öne sürdü ve bunu Gül’e de Twitter’dan yazdı.
Zaman zaman cephede olduğu için mesajlarına ara verdiğini söyleyen Nihat Yalnız; Amerli civarında 3 Türkmen milisinin hayatını kaybettiğini de belirtti.
Tıkrit’te Irak ordusundan kaçan 100′e yakan kişinin Amerli’de IŞİD çetelerine katıldığını da söyleyen Yalnız’ın bir gün sonraki mesajları ise şöyle:
“Amerli’de IŞİD’in arasındaki ikinci MİT ajanını yaralı yakladık. Adı İbrahim Çelik.
İşte bu da IŞİD’çilerin arasında yakaladığımız Arapça, Kürtçe,  İngilizce bilen üçüncü MİT’çi Kazım Şimşek. MİT tarafından Irak7a MİT ajanlarına talimat vermek için gönderildi.”
K24HABER

No comments