Breaking News

DAIŞ çetelerine Hesekê'de bir darbe daha

HESEKÊ- DAIŞ çetelerinin hedefinde olan Hesekê kentinde DAIŞ'ın önemli elemanlarından biri daha Hesekê asayiş güçleri tarafından sağ yakalandı. A. E. A adlı çetenin, alanda darbe yiyen çetelerin şehir örgütlenmesi ve altyapı faaliyetlerinden sorumlu olduğu öğrenildi.
Bu sabah Hesekê asayiş güçleri, DAIŞ çetelerinin Ebdulezîzbölgesindeki lojistik ve mali sorumlularından A.E.A'yı, Hesekê'nin Xişman mahallesindeki evinde sağ yakaladı.
Bir süre önce A E A'nın şehirdeki faaliyetlerine ilişkin istihbarat alan kent asayişi, uzun bir takip sürecinin ardından bu sabah, AEA'nın Hesekê'nin kuzeyinde yer alan Xişman mahallesindeki evine baskın düzenledi.
Asayiş Basın İletişim Merkezi'nce yapılan açıklamada, DAIŞ çetelerin her türlü ihtiyacını Hesekê'den temin ettiğini, halktan para topladığını, istenen eşya ve ihtiyaçlarla birlikte paraları Ebdulezîz'deki çete sorumlularına gönderdiğini, birkaç önce bu işle sorumlu kılındığını AEA adlı çetenin itiraf ettiğini belirtti.
Asayiş kaynakları, AEA adlı çetenin DAIŞ çeteleriyle ilişkisini netleştirip ortaya çıkarmak için uzun bi süredir tüm hareketlerinin gözlendiğini de belirterek çetenin sorgusunun devam ettiğini bildirdi.
 (ra/aç)

No comments