Breaking News

Kobanê'de 9 çete öldürüldü

KOBANÊ- Kobanê Kantonunun farklı noktalarında YPG savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında çıkan çatışmalarda 9 çete öldürüldü, çetelere ait 2 askeri araç ile 2 çete kampı imha edildi.
Önceki gece Batı Kobanê'ye 45 km uzaklıktaki Ziyaret Köyünde YPG savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 4 çete öldürülürken 2 çete kampı da imha edildi.
Diğer taraftan YPG savaşçıları Ziyaret ve Zor Mixrê köyleri arasında DAIŞ çetelerine yönelik pusulama eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucu çetelere ait 2 askeri araç imha edilirken çok sayıda çete öldürüldü ve yaralandı. Ancak ölü ve yaralı sayısı tam olarak bilinmiyor.
DAIŞ çeteleri ağır silahlarla Batı Kobanê'deki Zagros Tepesine saldırıp Boraz Köyüne girmek istediler. Ancak YPG savaşçılarının müdahalesiyle karşılaşan çeteler kaçmak zorunda kaldı.
Yine dün gece YPG güçleri Sirrin Ambarı yakınında çetelere karşı pusulama eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 5 çete öldürülürken çetelere ait bir araç da darbelendi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre DAIŞ çeteleri gece geç saatlere kadar Doğu Kobanê'nin Abohiyê ve Koperlik köylerini ağır silahlarla bombaladı.

No comments