Breaking News

Cezaa'da 7. gününde çatışmalar devam ediyor

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin Cizîrê Kantonu'na yönelik saldırıları 19 Ağustos'tan bu yana artarak devam ederken Cezaa'da bomba yüklü araçla saldırı yapmak isteyen çetelere ağır darbe vuruldu.  Serêkaniyê'de ise 6 çete öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Şengal Kuşatmasını tamamlamak amacıyla Cezaa'da 19 Ağustos günü başlattıkları saldırıların devam ettiğini ve YPG savaşçılarının direnişi karşısında saldırı gücü kırılan çetelerin Cezaa'nın yanı sıra Serêkaniyê bölgesinden de saldırılar düzenlemek istediğini bildirdi.

YPG resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, 26 Ağustos günü saat 01.00'da DAIŞ çetelerinin yüksek miktarda patlayıcı yüklü bir kamyonla YPG mevzilerine yönelik bir intihar eylemi gerçekleştirmek istediği ve YPG Güçlerinin müdahalesiyle patlayıcı yüklü kamyonun, çetelerin bulunduğu noktada imha edildiği, çok sayıda çetenin öldüğü kaydedildi.
YPG açıklamasında ayrıca 25 Ağustos günü akşam saatlerinde DAIŞ çetelerinin Serêkaniyê'ye bağlı Buwer bölgesinden bir saldırı girişiminde bulunduğu belirtilerek "Güçlerimizin karşılık vermesi ardından bu alanda kısa bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada güçlerimizin tespit edebildiği 6 çete üyesi öldürülmüştür" ifadelerine yer verildi.
YPG açıklaması şöyle:
Basına ve Kamuoyuna!
DAIŞ çetelerinin Şengal Kuşatmasını tamamlamak amacıyla Cezaa'da 19 Ağustos günü başlattıkları saldırılar devam etmektedir. YPG savaşçılarımızın direnişi karşısında saldırı gücü kırılan çeteler Cezaa'nın yanında Serêkaniyê bölgesinden de saldırılar düzenlemektedir.
Bu kapsamda;
1-      19  Ağustos günü Cezaa ve çevresinde DAIŞ çetelerinin başlattığı saldırılar 7'nci gününde de devam etmiştir. Güçlerimizin direnişi karşısında saldırı gücü kırılan çeteler yeni yöntemlerle saldırılarına devam etmeye çalışmaktadır. Bu amaçla 26 Ağustos günü saat 01.00'da DAIŞ çeteleri yüksek miktarda patlayıcı yüklü bir kamyonla güçlerimizin mevzilerine yönelik bir intihar eylemi gerçekleştirmek istemişlerdir. Güçlerimizin müdahelesiyle patlayıcı yüklü kamyon, çetelerin bulunduğu noktada imha edilmiştir. Bu patlamada çok sayıda çete ölmüş ve yaralanmış, fakat net sayı tespit edilememiştir.
2-      25 Ağustos akşam saatlerinde DAIŞ çeteleri Serêkaniyê'ye bağlı Buwer bölgesinden bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin karşılık vermesi ardından bu alanda kısa bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada güçlerimizin tespit edebildiği 6 çete üyesi öldürülmüştür.
YPG Basın Merkezi
26  Ağustos 2014
Son Güncelleme ( Salı, 26 Ağustos 2014 09:16 )

No comments