Breaking News

YPG güçleri Cezaa’da çetelere darbe vuruyor

YPG güçlerini, IŞİD çetelerine karşı Cezaa’daki direnişi 12’inci gününde devam ediyor. Cezaa-Arcê hattı üzerinde YPG güçlerinin düzenlediği eylemde 30’un üzerinde çete üyesi öldürüldüğünü açıkladı. Kobanê ve Serekaniyê’ye saldırı düzenlemek isteyen IŞİD çeteleri YPG güçlerinin direnişi ile karşılaştı. YPG güçleri, Rabia kasabası ile Şengal yolu arasındaki çetelere yönelik bugün sabah saatlerinde bir eylem gerçekleştirdi. YPG güçlerinin eyleminde çetelerin bir aracı imha oldu.

YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, Cezaa ve çevresindeki gelişmelere ilişkin detayları açıkladı.
CEZAA’DAKİ DİRENİŞ 12’İNCİ GÜNÜNDE
Irak Şam İslam devleti (IŞİD) çetelerinin Şengal kuşatmasını tamamlamak ve YPG güçleri tarafından korunan insani koridoru kapatmak, Rojava halkının kazanımlarını yok etmek amacıyla 19 Ağustos’ta Cezaa ve çevresinde başlattığı saldırıların devam ettiğini açıklayan YPG Basın Merkezi, “Irak'ın çeşitli noktalarından, Suriye'nin Hol, Dera Zor ve en son da Rakka mıntıkalarından getirilen takviye güç ve ağır silah desteğiyle Cezaa merkez ve çevresinde yürütülen saldırılara karşı güçlerimiz on ikinci gününde de direnişe devam etmekte, çetelere darbe vurmaktadır” dedi.
1 KÖY, 5 MEZRA KURTARILI, 30 ÇETE ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ
28-29 Ağustos gece Cezaa-Arcê hattı üzerinde YPG güçlerinin düzenlediği operasyonla bir köy ve beş mezranın özgürleştirildiğini hatırlatan YPG Basın Merkezi, burada 30'un üzerinde çetenin öldürüldüğünü, çok sayıda silah ve cephaneye de el konulduğunu kaydetti.
“Takviye amacıyla alana gelmek isteyen çetelere ait 1'i doçkalı olmak üzere 4 araç imha edilmiş, çetelere ait ölü ve yaralılar bu alanda kalmıştı. Dün öğlen saatlerinde imha edilen araçlarına ulaşmak amacıyla alana motosikletle alana gelmeye çalışan çeteler güçlerimiz tarafından vurulmuş; burada 2 çete üyesi öldürülmüş, 2 motosiklet de imha edilmiştir” diye devam eden açıklamada, IŞİD çetelerinin bu alanda aldığı darbeler ardından, 30 Ağustos günü saat 02:30 sularında YPG güçlerinin denetiminde bulunan Cezaa Merkeze yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğunu da kaydetti.
YPG güçlerinin, bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıya zamanında müdahale ettiği ve aracı çetelerin içinde patlatarak, imha ettiğini de açıkladı.
“Savaşçılarımız, 3 koldan ağır silah desteğinde saldıran çetelere de sert bir şekilde müdahale etmiştir. Yakın mesafede ferdi silah ve el bombalarıyla 3 saat boyunca yaşanan yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından çeteler püskürtülmüştür” denilen açıklamada, patlamada ve sabah saat 06:00’a kadar süren çatışmalarda 18 çetenin öldürüldüğü, çetelere ait 2 cenazenin de YPG güçlerinin denetiminde olduğunu belirtti.
YPG Basın Merkezi, çatışmalarda bir YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini kaydetti.
ÇETELER KOBANÊ’DE ETKİSİZ KILINDI
YPG Basın Merkezi, IŞİD çetelerinin Kobanê bölgesine yönelik birkaç ayrı noktadan düzenlediği saldırının da YPG güçleri tarafından etkisiz kılındığını açıkladı.
KOBANÊ’DE ÇETE KONVOYUNA EYLEM
“Bu kapsamda 30 Ağustos günü saat 04.00'da Kobanê'nin batısında yer alan Ziyaret ve Zormixar köyleri arasında saldırı hazırlığında bulunan çete konvoyuna yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde bir araç imha edilirken, ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir” diyen YPG Basın Merkezi, aynı gece Kobanê’nin batısında yer alan Gire Zaxros’a yönelik IŞİD çetelerinin saldırısının da YPG güçleri tarafından püskürtüldüğü ifade edildi. Çetelerin ölü ve yaralı sayısının da netleşemediği açıklamada yer aldı.
IŞİD çetelerinin aynı gece Kobanê’nin doğusunda yer alan Huriyê köyündeki sevil halka yönelik obüs ve havan topları, ağır silahlarla bir bombardıman düzenlediğini de vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Saldırıda kısmi maddi hasar meydana gelmiştir” dedi.
SEREKANİYÊ’DEKİ SALDIRILARA SERT KARŞILIK VERİLDİ
29 Ağustos gecesi Serekaniyê’ye bağlı Dehman ve Ravya köyleri arasında IŞİD çetelerinin üç koldan saldırı düzenlediğini açıklayan YPG Basın Merkezi şunları belirtti: “Çetelerin saldırılarına sert karşılık verilmiş, bu alanda bir saat boyunca çatışma yaşanmıştır. Ayrıca takviye amacıyla alana gelmek isteyen çete üyelerine yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemdeki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.”
YPG güçlerinin bugün sabah saat 06:30’da Rabia kasabası ile Şengal yolu arasında IŞİD çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini de açıklayan YPG Basın Merkezi, eylemde 1 aracın tümüyle imha edildiğini, ölü ve yaralı çete sayısının da tespit edilemediğini belirtti.

No comments